GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od četvrtka cijepljenje u Štamparu samo uz naručivanje e-mailom

Od četvrtka cijepljenje u Štamparu samo uz naručivanje e-mailom
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 19:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ cijepljenje protiv gripe počet će u četvrtak isključivo uz naručivanje elektroničkom poštom, a starije sugrađane, kronične bolesnike i ostale vulnerabilne skupine poziva se da se cijepe kod liječnika obiteljske medicine,

Četverovalentno cjepivo protiv sezonske gripe bit će, kao i proteklih godina, besplatno za osobe koje imaju povećani rizik od komplikacija gripe, podsjeća u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) „Dr. Andrija Štampar“ i ističe da distribuira trenutačno dostupnu količinu cjepiva liječnicima obiteljske medicine u Domovima zdravlja na području grada Zagreba.

U tom zavodu cijepljenje će početi u četvrtak, 22. listopada, radnim danom od 8,30 do 15 sati, isključivo uz naručivanje elektroničkom poštom na adresi gripa@stampar.hr.

U priopćenju pozivaju starije sugrađane, kronične bolesnike i ostale vulnerabilne skupine da se, radi zaštite vlastitog zdravlja, a zbog epidemiološke situacije i velikog broja osoba koje dolaze na testiranje na covid-19 u Mirogojsku cestu 16, ipak odluče cijepiti kod svojeg liječnika obiteljske medicine.

Cjepivo će se distribuirati dva puta, ističe se u priopćenju i dodaje kako se protiv gripe nije kasno cijepiti ni u studenome i u prosincu te da nema potrebe stvarati pritisak na liječnike u listopadu, kada se raspolaže tek s dijelom ukupne količine cjepiva.

Cijepljenje je besplatno za osobe u dobi iznad 65 godina, zdravstvene radnike i trudnice, štićenike i radnike domova za starije osobe. Besplatno je i za osobe s kroničnim bolestima, djecu i adolescente na dugotrajnoj terapiji lijekovima koji sadržavaju acetilsalicilnu kiselinu. Ako se osobe za koje je cijepljenje preporučeno ne mogu cijepiti zbog svojega zdravstvenog stanja (kontraindikacija), umjesto njih se pod istim uvjetima mogu cijepiti njima bliske osobe, na primjer kućni kontakti (uključujući djecu), osobe koje pružaju kućnu medicinsku njegu i sl.

Oni koji nemaju pravo na besplatno cijepljenje mogu se cijepiti kod izabranih liječnika ako sami kupe cjepivo. Pri kupnji cjepiva u ljekarni treba imati privatni recept za cjepivo koji liječnik propisuje na ime pacijenta. Cjepivo treba prema uputama čuvati na temperaturi hladnjaka i prenositi ga.

Sastav ovogodišnjeg cjepiva protiv gripe u skladu je s preporukom Svjetske zdravstvene organizacije za ovu sezonu, a temelji se na rezultatima kontinuiranog praćenja genskih i antigenskih osobina cirkulirajućih virusa gripe u prošloj sezoni, stoji, među ostalim, u priopćenju.

Tagovi: cijepljenje protiv gripe, gripa, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Covid-19, Igor Štagljar, Alemka Markotić, koronavirus, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar
PROČITAJ I OVO
Brnabić: Nismo zakasnili
TVRDNJE
Brnabić: Nismo zakasnili
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da se nije zakasnilo sa uvođenjem nijedne mere protiv širenja virusa korona.
Prvi pacijenti u subotu u Areni Zagreb, pripremljeno 100 kreveta
NAJAVE
Prvi pacijenti u subotu u Areni Zagreb, pripremljeno 100 kreveta
ZAGREB - Voditelj liječničkog tima Arene Zagreb Davor Vagić rekao je u četvrtak kako će prvi pacijenti u stacionar zagrebačke Arene doći u subotu, a pripremili su 100 kreveta.
Milinović: Čačić jedini među županima za strože mjere
OTKRIĆA
Milinović: Čačić jedini među županima za strože mjere
ZAGREB - Istarska županija zatražila je od Nacionalnog stožera izuzeće od novih, strožih mjera. Načelnik njihova stožera Dino Kozlevac tvrdi da kafići i restorani nisu žarišta i traže da ostanu otvoreni još barem osam dana.
Slovenski pedijatri upozorili na teže posljedice koronavirusa kod neke djece
UPOZORENJE
Slovenski pedijatri upozorili na teže posljedice koronavirusa kod neke djece
LJUBLJANA - Iako djeca zarazu koronavirusom prolaze uglavnom s blagim simptomima ili bez njih, ona zbog jake imunosne reakcije mogu pretrpjeti štetu na više organa, pa i na srcu, rekli su u četvrtak slovenski liječnici koji su se posljednjih dana susreli s više takvih slučajeva.
Trut: Fizičke osobe u ovom trenutku ne možemo kažnjavati
ZAKONSKI OKVIR
Trut: Fizičke osobe u ovom trenutku ne možemo kažnjavati
ZAGREB - Zamjenik čelnika Nacionalnog stožera Damir Trut bio je gost Dnevnika gdje je govorio o novim mjerama i situaciji s epidemijom koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE