GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novih šest žrtava koronavirusa u Srbiji

Novih šest žrtava koronavirusa u Srbiji
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2020 / 15:48
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - U poslednja 24 časa u Srbiji je preminulo još šest osoba, a zaraženo je još 233 osobe. Ukupan broj ljudi na respiratoru je 85, dok je ozdravilo 1209 osoba. Ukupno je u Srbiji od koronavirusa preminulo 162 osoba, a zaraženo 8.275. Ukupno je hospitalizovano 3.044 pacijenata.

Dr Darija Kisić Tepavčević je rekla da, iako smo dosta bili zatvoreni u kućama i uželeli smo se izlazaka i druženja, na osnovu iskustva drugih zemalja još nije poželjno vraćanje na stari način aktivnosti, bez obzira kakva će odluka da bude državnog vrha.

Ona je rekla da su najveća žarišta u mestima u kojima se otkrije širenje u institucijama za smeštaj starijih osoba i da to znatno menja sliku epidemije.

Dr Goran Stevanović je rekao da su kod starih osoba najteže kliničke slike, koje su potpuno nepredvidive. On je dodao i da će se pojavljivati manja žarišta, ili će doći ponovo u veće gradove preko tzv. “kontaktnih repova epidemije”.

Na pitanje televizije N1 da li je odluka o zabrani kretanja sledećeg vikenda konačna, dr Kisić Tepavčević je rekla da je to stručno mišljenje.

“Svi imamo takvu vrstu nedoumica, sve nas mami lepo vreme da izađemo napolje, deca su ‘izludela’ u kućama. Sa stručnog aspekta bi bilo dobro da se još jedno vreme strpimo. Kada bude ukinut policijski čas, a to će biti u bliskom vremenskom periodu, i tada treba da se ponašamo tako da smanjimo sopstveni rizik”, rekla je dr Kisić Tepavčević.

Rekla je da i ako bude promenjena odluka, da svi pokušaju da se strpe i da ne izlaze.

Ona je dodala da ima smisla da se na Kriznom štabu postavi pitanje vremena u kome penzioneri idu u nabavku (od 4 do 7 ujutru).

Od danas su na snazi ublažene mere – dozvoljen je rad pijacama u zatvorenom, frizerskim, kozmetičkim salonima, teretanama, fitnes centrima i kladionicama.

Stariji od 65 godina mogu da izlaze u šetnju svakog dana na sat vremena u periodu od 18 do 1 noću.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da verovatno sledeće nedelje polako krene otvaranje međugradskog saobraćaja.

Korisnici doma za stare “Radost” u Negotinu prebačeni su na bolničko lečenje, javio je RTS. Kako je rečeno, potvrđena su još dva pozitivna testa na koronavirus dok je jedna osoba izlečena, čime je broj zaraženih korisnika tog doma 49.

Tagovi: koronavirus u Srbiji, Darija Kisić Tepavčević, Goran Stevanović
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE