GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi udar na Bandića: Sprema mu se štrajk

Novi udar na Bandića: Sprema mu se štrajk
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 07:12
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ima nove probleme.

U srijedu u šest ujutro kreće štrajk djelatnika sanitetskog prijevoza koji traže da im se izjednače koeficijenti, pa onda i plaće, s djelatnicima Hitne pomoći.

Radit će s 30 posto kapaciteta jer vozači imaju dvije tisuće, a medicinske sestre čak tri tisuće manje plaće od njihovih kolega u Hitnoj pomoći, a posao je, navode, gotovo isti. Medicinski prijevoz razdvojen je na hitan i sanitetski za mandata Darka Milinovića i takozvane reforme Hitne pomoći. Promjenom sada već famoznih koeficijenata o složenosti poslova, izvisili su djelatnici sanitetskog prijevoza koji prevoze teške pacijente na terapiju.

Nakon propalih pokušaja da s gradom i ministarstvom poprave tu situaciju, najavili su štrajk do ispunjenja zahtjeva. A zagrebački gradonačelnik poručio im je da ne idu u štrajk.

O štrajku je u RTL Direktu više rekao gost predsjednik Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza Mišel Majetić. Najprije se osvrnuo na Bandićevu izjavu o zabrani štrajka.

"Ne može", rekao je kratko i jasno Majetić i otkrio je li se već čuo s novim ministrom zdravstva Vilijem Berošem:

"Nismo još, ali mogli bismo se naći sutra iza 14 sati. Očekujemo poziv, dosad još nismo imali pozive, kao ni od strane bivšeg ministra. Razgovarali smo s drugim predstavnicima Ministarstva."

Sindikat traži da se koeficijenti izjednače s kolegama u Hitnoj pomoći, kako je bilo i prije. Ipak, postavlja se pitanje zašto tek sad najavljuju štrajk, prvenstveno jer su koeficijenti smanjeni još 2011.

Sada se sprema štrajk za koji je Bandić rekao da "neke djelatnosti ne mogu štrajkati". No, djelatnici sanitetskog prijevoza se čine odlučnima.

"Radit će se sa smanjenim kapacitetom, a to znači oko 30 posto manje od ekipa uobičajenog sanitetskog prijevoza", zaključio je Majetić u RTL DIrektu.

Tagovi: Milan Bandić, štrajk, Grad Zagreb, štrajk djelatnika sanitetskog prijevooza, Darko Milinović
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE