GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi soj virusa brže se širi Britanijom, WHO u kontaktu s britanskim dužnosnicima

Novi soj virusa brže se širi Britanijom, WHO u kontaktu s britanskim dužnosnicima
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2020 / 08:19
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u subotu je objavila da je u bliskom kontaktu s britanskim dužnosnicima zbog nove inačice koronavirusa, o čemu je Velika Britanija obavijestila WHO, kao i o bržem širenju ovog soja virusa.

"Službenici Ujedinjenog Kraljevstva i dalje će dijeliti informacije i rezultate svojih analiza i studija, te ćemo kada saznamo više o karakteristikama ove varijante virusa i svim implikacijama ažurirati podatke i izvijestiti države članice i javnost", naveli su iz WHO-a (World Health Organization) u subotu u 'tvitu'.

Novi soj koronavirusa identificiran u Ujedinjenom Kraljevstvu zarazan je i do 70 posto, ali se ne smatra smrtonosnijim te bi cjepiva i dalje trebala biti učinkovita, rekli su u subotu britanski premijer Boris Johnson i znanstvenici.

Velika Britanija obavijestila je WHO o bržem širenju ovog soja virusa, a glavni britanski epidemiolog Chris Whitty u subotu je poručio da njihova savjetodavna grupa za hitne i nove opasnosti od respiratornih virusa (NERVTAG) smatra da bi se taj novi soj mogao brže širiti među populacijom.

"Trenutačno nema naznaka da novi soj koronavirusa uzrokuje veću smrtnost niti da utječe na cjepivo i načine liječenja. U tijeku su hitna istraživanja koja bi to trebala i potvrditi", dodao je Whitty.

Ranije mutacije virusa SARS-CoVa-2 već su primijećene i prijavljene širom svijeta.

Ujedinjeno Kraljevstvo, epidemijom koronavirusa najpogođenija europska država nakon Italije, s više od 66.500 mrtvih, 8. prosinca je pokrenulo masovnu kampanju cijepljenja, u sklopu koje je prioritet dan osobama treće životne dobi i njegovateljima.

Tagovi: Velika Britanija, karantena, koronavirus u Velikoj Britaniji, Boris Johnson, Boris Johnson
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE