GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nove mjere u Crnoj Gori, u ugostiteljske objekte s jednim od četiri dokaza

Nove mjere u Crnoj Gori, u ugostiteljske objekte s jednim od četiri dokaza
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 09:11
Autor: SEEbiz

PODGORICA - Vlada Crne Gore je usvojila mere protiv koronavirusa koje će važiti do 20. avgusta.

Ulazak u unutrašnjost ugostiteljskih objekata, kao i noćne klubove i diskoteke, omogućava se uz najmanje jedan od sledeća četiri dokaza – da je osoba u cijelosti vakcinisana ili je primila prvu dozu, da poseduje negativan PCR test na koronavirus, koji nije stariji od 72 sata, dokaz da je prebolela kovid-19, dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, koji nije stariji od 48 sati.

„Jedan od ovih uslova moraju da poseduju svi zaposleni u ugostiteljstvu“, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić.

Vlasnici objekata u obavezi su da odrede osobu koja će kontrolisati posedovanje dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima. Za maloletnike se ne zahteva da ispunjavaju ove uslove, osim pri ulasku u diskoteke ili noćne klubove.

Pod ovim istim uslovima dozvoljava se prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom. Masovna okupljanja i festivali koji ne mogu da se kontrolišu na ograničenom prostoru odlažu se do 20. avgusta.

Svi građani koji su dosad dobili potvrde o vakcinaciji, nezavisno da li je u pitanju jedna ili dve doze, mogu i dalje da ih koriste i one su validne za ulazak u ugostiteljske objekte, noćne klubove, sportske objekte.

„Građani koji se ubuduće budu vakcinisali, ili radili test, dobiće nacionalnu kovid potvrdu koja se izdaje na vakcinalnom punktu ili kod izabranog lekara“, kazao je Aleksandar Sekulić iz Ministarstva zdravlja.

Sekulić je najavio da će, tokom dana ili najkasnije do ponedjeljka, preuzimanje digitalne potvrde biti omogućeno i preko sajta eZdravlje.

„Na taj način ćemo skratiti put građanima, da neće morati da idu u zdravstvene ustanove, već će potvrdu moći da preuzmu onlajn“, istakao je Sekulić.

Tagovi: CRna Gora, mjere, korona virus,
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE