GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novaković: Zbog Kovačevića otvoren predmet protiv ministra Ćorića

Novaković: Zbog Kovačevića otvoren predmet protiv ministra Ćorića
SUKOB INTERESA?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2020 / 13:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednica Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković izjavila je u petak da je otvoren predmet protiv ministra gospodarstva Tomislava Ćorića koji je bio posjetitelj kluba Dragana Kovačevića te istodobno odlučivao o imenovanju Kovačevića u vodstvo Janafa.

"Povjerenstvo je samoinicijativno otvorilo predmet protiv Tomislava Ćorića vezano uz činjenicu da je bio gost u Kovačevićevom klubu, a isto tako je bio na čelu povjerenstva koje je Kovačevića ispitivalo tijekom postupka natječaja i predložilo zaključkom Vladi njegovo imenovanje za člana uprave", izjavila je Novaković Hini.

"Tražit ćemo dodatnu dokumentaciju u ovom predmetu jer imamo još jedan predmet vezano uz Janaf i zapošljavanje (Vladislava) Veselice. Ćorić je bio u povjerenstvu koje je odlučivalo o kandidatima za Janaf", dodala je Novaković.

Potvrdila je također da je službeno otvoren predmet protiv ministara Ćorića, Butkovića i Aladrovića, zatim predsjednika Milanovića i načelnika Glavnog stožera Hranja, a vezano uz njihov boravak u klubu Dragana Kovačevića.

Njih petoricu u četvrtak je Povjerenstvu prijavio Gong zbog kršenja propisa o sukobu interesa, zbog boravka i druženja u Kovačevićevom 'klubu".

Novaković nije mogla reći kada bi se više moglo doznati o o tom predmetu jer "treba prikupiti dokumentaciju i vidjeti u kojem će se smjeru ispitivati".

Dodala je i da je otvoren predmet protiv uhićenog bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića, s obzirom na upravljačka prava u njegovim tvrtkama za koja je tvrdio da ih je prenio na odvjetnika.

Riječ je o odvjetniku Robertu Šoštariću iz Zagreba, a Novaković rekla da je odvjetnik to medijski opovrgnuo i Povjerenstvu službeno odgovorio da na njega upravljačka prava nisu prenesena.

Novaković je dodala i da je Kovačevićeva imovinska kartica - na provjeri.

Tagovi: Tomislav Ćorić, Nataša Novaković, Dragan Kovačević, afera Janaf, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa
PROČITAJ I OVO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE