GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nogalo ulazi u politiku, priključuje se Stranci s imenom i prezimenom

Nogalo ulazi u politiku, priključuje se Stranci s imenom i prezimenom
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2020 / 23:02
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - U političku arenu stiže još jedan liječnik, i to Boro Nogalo, ugledni pedijatar koji je pune 23 godine vodio bolnicu Srebrnjak i čovjek koji je s čela te bolnice naprasno smijenjen krajem prošle godine na vrlo ružan način, a što je diglo na noge i djelatnike bolnice i pacijente.

Odlučio se priključiti Stranci s imenom i prezimenom, najmlađoj političkoj priči na domaćoj sceni koja okuplja ugledne pojedince, uspješne gradonačelnike i načelnike poput Dalije Orešković, bivše šefice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Ante Pranića, gradonačelnika Vrgorca, Josipa Budimira, dugogodišnjeg HSLS-ova gospodarskog stratega, Marka Jelića, gradonačelnika Knina, a nastala je pod „dirigentskom palicom“ političkog analitičara i tvorca Mosta Ivice Relkovića.

Prošlog je tjedna odlučeno da stanku vodi bivši Mostov ministar uprave i bivši gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić, a ovog tjedna dobili su i veliko pojačanje u liku dr. Nogala koji će kako doznaje Večernji list, biti stranački adut za Zagreb, vjerojatno za prvu izbornu jedinicu. A za godinu dana, pokaže li se Nogalo uspješnom pričom, kažu izvori u Stranci s imenom i prezimenom, poznati bi liječnik mogao biti i kandidat te stranke za gradonačelnika Zagreba.

Sam Boro Nogalo kaže da su ga cijeli život vabili da se uključi u politiku, a poziva je bilo pogotovo nakon što je smijenjen s čela bolnice Srebrenjak. No od toga je uvijek bježao.

– Danas vidim da kao jedinka ne možete ništa, a morate nešto učiniti jer vidite da je Klaićeva bolnica uništena u potresu, da je uništena neonatologija u Petrovoj, da se čak i za zadovoljavanje uvjeta na onkologiji na Rebru prikupljaju donacije, a projekti od pola milijarde kuna dovode u pitanje – objašnjava Nogalo što ga tjera u politiku.

S tom se odlukom, nastavlja, njegova obitelj, a pogotovo supruga teško miri. No mora, kaže, u tu bitku, između ostalog i jer je njegovo životno djelo, bolnica Srebrenjak, dovedeno u pitanje.

– Nikad nisam bio političar i sada se smatram nezavisnim i tako ću i djelovati. Ulazim u ovu priču da bih nešto napravio, ali i da bih bio zviždač i ukazivao na nemoral koji se u bolnici Srebrenjak dogodio – kaže Nogalo koji otkako je smijenjen tvrdi da je to zbog projekta od 60 milijuna eura i vrijednog zemljišta na Sljemenu čiji je vlasnik upravo bolnica Srebrenjak.

Kaže kako je odluka na Stranku s imenom i prezimenom „pala“ jer se uvijek u životu vodio intuicijom, prema nekom svom unutarnjem osjećaju, a intuicija mu kaže da je ekipa oko Stranke s imenom i prezimenom poštena i da s njom može realizirati neke svoje ideje i napraviti nešto da ovo društvo bude bolje. Gdje će biti na listi i u kojoj izbornoj jedinici, Nogalo kaže da u ovom trenutku doista ne zna. Jedini mu je, kaže, uvjet bio da na listi ne bude prvi. U stranci s imenom i prezimenom bit će na čelu odbora za zdravstvo i, kako kaže, već priprema program.

– Neću samo ukazivati na probleme. Treba nuditi rješenja. A rješenje je: jasna pravila igre iza sve. Sustav zdravstva je neracionalan i treba ga organizirati. Za to čak nije potrebno gasiti bolnice, ali ih treba specijalizirati. Kada se svi bave svime, onda se ne bave ničim. I treba decentralizirati sustav, ne samo uprave, nego i zdravstvenog osiguranja – zaključuje Nogalo.

Tagovi: Boro Nogalo, Stranka s imenom i prezimenom, Dalija Orešković, Marko Jelić, Josip Budimir, Ante Pranić, Ivica Relković, Ivan Kovačić, Dječja bolnica Srebrnjak
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE