GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njujorška četvrt Queens u pandemiji nudi gastronomsko putovanje svijetom

Njujorška četvrt Queens u pandemiji nudi gastronomsko putovanje svijetom
GASTRO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2022 / 08:01
Autor: SEEbiz
NEW YORK - U cijelom etnički bogatom New Yorku lako možete pojesti hranu iz više od 100 zemalja ili možete jednostavno otići u četvrt Queens, gdje je ponuda nevjerojatno raznolike hrane bogata čak i u ovim danima pandemije.

Smještena s druge strane East Rivera od Manhattana, četvrt Queens je imala koristi od stalnih migracijskih valova koji su stvorili nevjerojatno raznoliku kulinarsku pozornicu.

"Od pet četvrti, Queens je ona s najraznovrsnijom populacijom... s preko 100 etničkih grupa, prema mom broju," rekao je Robert Sietsema, stručnjak za hranu na portalu Eater.com.

Rekao je da nitko ne zna točan broj zajednica jer migranti stalno dolaze.

"Tibetanci i Nepalci nedavno su stigli u Jackson Heights, na primjer", rekao je, misleći na jedan od najživljih dijelova ove četvrti od gotovo 2,5 milijuna ljudi.

Doista, putovanje kroz Queens egzotična je gozba okusa, mirisa i tekstura, čija se ponuda širi čak i kada je pandemija teško pogodila New York.

Samo ove godine u Queensu su otvorena četiri nova restorana koji poslužuju hranu iz Turske, Hong Konga, Singapura i Italije, prema Eater.com.

A situacija je promjenjiva u ovom najdinamičnijem gradu jer se četvrti i njihova kulinarska ponuda neprestano razvijaju.

Posjetitelj Queensa pronaći će sve od kolumbijskih pogača arepas do grčke musake, humusa iz Libanona i brazilske feijoade, krepkog gulaša od crnog graha, govedine i svinjetine.

U 2015., Instagramski influencer Andy Doro postavio si je cilj obići svijet, u kulinarskom smislu, i posjetiti što više etno restorana u New Yorku. Zapeo je na broju od 145 zemalja.

"Vrlo je lako doći do 100", rekao je za AFP, ali "sada, znate, zapeo sam u 140-ima. Ja sam na 145."

A dobar dio njih upravo je u Queensu.

Doro je pokazao neka svoja omiljena mjesta, počevši u srcu Jackson Heightsa, području koje je nekoć privlačilo mnoge ljude kolumbijskog podrijetla, a sada je postalo "veliko središte za mnoge južnoazijske i himalajske zemlje -- dakle Butan, Nepal, Bangladeš".

U malenom Yun Cafeu, 25-godišnja Yun Naing, koja je nedavno došla iz Mjanmara, rekla je da svoju kuhinju održava autentičnom uvozom sastojaka -- listova čaja, čilija u prahu i još mnogo toga iz domovine.

"Burmanska kuhinja je posebna", rekla je, "jer imamo puno jakih okusa."

Drugi dijelovi Queensa također imaju svoju bogatu ponudu, kao što je kineska četvrt u području Flushing prema na istoku - poznatom u svijetu kao dom US Tennis Opena.

Mještani kažu da se može mjeriti s onom poznatijom na Manhattanu, može se pohvaliti bezbrojnim restoranima koji predstavljaju mnoge regije Kine, kao i sve popularniju kuhinju Južne Koreje.

Tagovi: Queens, New York, East River, Manhattan
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE