GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka produljuje mjere do 10. siječnja

Njemačka produljuje mjere do 10. siječnja
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2020 / 22:11
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka je produljila aktualne djelomične mjere zatvaranja do 10. siječnje, priopćeno je nakon sastanka predstavnika savezne i pokrajinskih vlada u srijedu navečer u Berlinu.

"Mi smo još uvijek vrlo udaljeni od željene vrijednosti od 50 novozaraženih na 100.000 stanovnika u razdoblju od sedam dana", rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel nakon sastanka s premijerima saveznih pokrajina.

Ona je rekla i da visok broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom pokazuje kolika odgovornost leži na predstavnicima savezne i pokrajinskih vlada.

Državni epidemiološki institut Robert Koch objavio je da je u posljednjih 24 sata zabilježeno 17.270 novozaraženih te 487 umrlih od posljedica zaraze koronavirusa što je najveća vrijednost od izbijanja pandemije.

Mjere uvedene početkom studenog i prošlog tjedna produljene do 20. prosinca ostaju na snazi do 10. siječnja.

Mjere uključuju zabranu prihvata gostiju za hotele i ugostiteljske objekte kao i zabranu rada kulturnim ustanovama poput kazališta, opera i kina te teretana.

Isto tako je na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba iz dva domaćinstva. Na sjednici prošlog tjedna je dogovoreno popuštanje mjera kontakta preko božićnih praznika kada će biti dozvoljeno okupljanje do deset osoba iz više domaćinstava.

Osim toga se apelira na građane da se suzdrže od putovanja posebice u inozemstvo.

"Situacija u kojoj se trenutno nalazimo je neprihvatljiva zato je nužno i važno lockdown produljiti do 10. siječnja", rekao je premijer savezne pokrajine Bavarska Markus Soeder nakon sastanka.

On se založio za dodatno produbljavanje mjere zatvaranja.

"Pitanje je možemo li zemlju dulje držati u ovom stanju polusna ili moramo razmisliti o tomu da mjere produbimo", rekao je Soeder koji se zalaže za kraći ali intenzivniji lockdown.

Premijer savezne pokrajine Berlin Michael Mueller založio se za intenzivnije planiranje procesa cijepljenja građana nakon dolaska cjepiva na tržište što se očekuje krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Tagovi: koronavirus u Njemačkoj, Angela Merkel, Institut Robert Koch
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE