GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka javnost šokirana brutalnim policijskim postupanjem

Njemačka javnost šokirana brutalnim policijskim postupanjem
BRUTALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2020 / 21:57
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka je otvorila istragu nakon što se pojavila snimka na kojoj se vidi kako policajac privodi maloljetnika tako što mu koljenom pritišće vrat, podsjetivši na ubojstvo crnca Georga Floyda koje je pokrenulo masovne prosvjede protiv policijske brutalnosti u SAD-u.

Snimka, koja se pojavila na društvenim mrežama, pokazuje dva policajca koja sudjeluju u privođenju, pri čemu jedan prvo drži koljeno na glavi osumnjičenog, a potom na vratu, dok zgroženi prolaznici glasno prosvjeduju.

Incident se dogodio u subotu u Dusseldorfu na zapadu Njemačke.

Herbert Reul, ministar unutarnjih poslova državr Sjeverna Rajna-Vestfalija, čiji je Dusseldorf glavni grad, rekao je za televiziju WDR u ponedjeljak da se šokirao kada je vidio snimku te da je pokrenuo istragu.

Policija grada Dusseldorfa u priopćenju navodi da je maloljetnik napao policajce, koji su pozvani zbog skupine huligana u obližnjem restoranu.

"Video se pomno promatra u kontekstu načina na koji je došlo do policijske intervencije", stoji u priopćenju.

Istragu vode policajci iz susjednog grada kako bi se osigurala nepristranost.

Floyd je umro krajem svibnja u Minneapolisu nakon što mu je policajac oko devet i pol minuta pritiskao vrat.

Nepoznat je identitet privedenog maloljetnika u Dusseldorfu, a ne zna se ni je li ozlijeđen prilikom privođenja.

Njemački policajci smiju pritisnuti glavu osumnjičenog koljenom, ali ne smiju vrat, kazao je glasnogovornik sindikata njemačkih policanaca za WDR.

"Potpuno je nerazumljivo zašto, kada je mladić već na podu, policajac drži koljeno na glavi i vratu", rekla je Verrna Schaeffer iz pokrajinske Zelene stranke. "To se mora razjasniti", dodala je.

Njemačka policija izložena je proteklih mjeseci kritikama zbog ekstremizma u svojim redovima, nakon što je objavljeno da je umirovljeni policajac osumnjičen da je slao pisma rasističkog sadržaja istaknutim predstavnicima manjina u kojima im se prijeti nasiljem.

Tagovi: njemačka policija, Njemačka, George Floyd
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE