GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netočni Laucovi navodi kako je stav Znanstvenog savjeta da cjepiva loše štite

Netočni Laucovi navodi kako je stav Znanstvenog savjeta da cjepiva loše štite
CJEPIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2021 / 15:51
Autor: NESUGLASJE
ZAGREB - Bilo čiji navodi o tome kako je stav Znanstvenog savjeta da "cjepiva loše štite" od covida-19 u potpunosti su netočna, poručuju iz Vlade u srijedu, nakon posljednje objave na facebooku člana Znanstvenog savjeta, molekularnog biologa Gordana Lauca.

"To da su cjepiva loša zaštita od zaraze jučer je bio gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta. Istina je jedna, samo se ponekad malo sporije probija ako protiv sebe ima pandemijski marketing…", stoji u današnjoj objavi Lauca.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić ističe da je Znanstveni savjet u potpunosti suglasan o važnosti nastavka cijepljenja.

"Znanstveni savjet u potpunosti je suglasan o važnosti nastavka cijepljenja, jer je to najučinkovitiji i najjednostavniji način da se ljudi zaštite od covid-19, težih oblika bolesti i najbrži put da okončamo pandemiju", ističe Milić.

Jučer se na sjednici Znanstvenog savjeta raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u četvrtom valu u Hrvatskoj i Europi, rekao je, kao i dinamici cijepljenja te početku korištenja dodatne doze cjepiva za imunokompromitirane osobe.

Na sastanku je, kaže glasnogovornik Vlade, osobito istaknuta važnost cijepljenja 238 tisuća sugrađana starijih od 65 godina, koji to još nisu učinili.

Milić napominje da je zaključke Savjeta na konferenciji za novinare jasno prenio ministar zdravstva Vili Beroš.

"Stajališta Znanstvenog savjeta izlažu se javno i transparentno na konferencijama za medije koje se uvijek održavaju nakon sjednice Savjeta", kazao je.

Pritom podsjeća na jasno stajalište Banskih dvora da objave pojedinih članova Savjeta u medijima i na društvenim mrežama predstavljaju njihov osobni stav, a ne stav cijelog Savjeta ili Vlade.

Tagovi: Gordan Lauc, Znanstveni savjet, cjepivo protiv koronavirusa, Marko Milić
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE