GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neredi u Budvi, Carević i Radović pušteni na slobodu (VIDEO)

Neredi u Budvi, Carević i Radović pušteni na slobodu (VIDEO)
SUKOBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2020 / 16:23
Autor: SEEbiz
BUDVA - Nedavno smijenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović i ostali funkcioneri Opštine Budva pušteni su na slobodu.

Od 23 uhapšenih, zbog sprečavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje 22 osobe su puštene da se brane sa slobode.

Carević koji se ispred Opštine Budva pojavio sa štakama i nogom u gipsu, je kazao da su oslobođeni krivične odgovornosti.

"Ovo što se događa u Budvi rade samo kukavice, izrodi i izdajnici", rekao je Carević.

Svi su pušteni, osim njegovog sina koji je, kako je kazao Carević, navodno napao službeno lice.

Carević je kazao da se jutros u Budvi desila opsada i da je prekršen Ustav. Pozvao je okupljene da se ne razilaze i da na taj način brane izbornu volju građana koja je ostvrena na izborima oprije četiri godine.

Kako je kazao, oni su DPS-u i ostalima nudili da se izmjere pred građanima, ali do toga nije došlo.

"Nažalost, naša borba tek predstoji. Izbori su jako brzo. Mi ćemo ih na tim izborima potući i zauvijek ih vratiti tamo gdje im je mjesto. Ovo je naša pobjeda, nemojte da neko misli da smo mi izgubili. Mi smo pobijedili. Uz nas je Bog i mi smo uz njega", zaključio je Carević.

Onima koji su uz pratnju policije ušli u zgradu Opštine, Radović je poručio da će ih brzo izbaciti odatle.

"Lično vi ste odgovorni za to što smo danas ovako uhapšeni. Svi oni koji su u DPS-u su odgovorni za ovo današnje hapšenje, kršenje Ustava i ovakvo pravno nasilje. Uzurpatore koji su ušli u Opštinu ćemo izabciti. Budite sigurni u to", zaključio je Radović.

Prethodno, zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika da uđu u zgradu Skupštine opštine Budva i izvedu Marka Carevića i Krsta Radovića, koji su tokom noći boravili tu, privedena su ukupno 23 lica, među kojima i nekoliko pripadnika Službe zaštite i spašavanja i Komunalne policije, saopšteno je iz policije.

Kako se navodi u saopštenju, u toku je prikupljanje obavještenja od privedenih lica u vezi sa čim je upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru. Uprava policije ispituje postupanje pripadnika Službe zaštite i spasavanja Budva i Komunalne policije u pravcu prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe ovlašćenja od strane njihovih pripadnika.

- Policija je danas u Budvi postupala po zakonu i po zahtjevu nadležnog organa za pružanje asistencije Upravne inspekcije u Skupštini opštine Budva. Na ulazu u zgradu Skupštine opštine Budva policija je zatekla nekoliko odbornika, kao i veći broj zaposlenih i građana koji su svojim prisustvom na ulazu onemogućavali policijske službenike Centra bezbjednosti Budva da sa Upravnom inspekcijom uđe u prostorije ovog objekta - stoji u saopštenju Uprave policije.

Kako navode iz Uprave policije, okupljeni su se oglušili o upozorenje policije da se raziđu i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu opštine.

- Usljed intervencije policijskih službenika okupljena lica su polomila stakla na ulaznim vratima zgrade Opštine Budva. Među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili su i pripadnici opštinskih službi - Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje - navodi se u saopštenju.

Uprava policije osuđuje postupke pripadnika Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su krajnje neodgovorni i neprofesionalni imajući u vidu da su ove službe dio jedinstvenog sistema bezbjednosti koje bi trebale da sadejstvuju sa službenicima Uprave policije u odgovoru na realne izazove.

Iz Uprave policije ističu da će lica odgovorna za incidente će snositi odgovornost i biće procesuirana u skladu sa zakonom.

- Prilikom ovih događaja povrede je zadobio jedan policijski službenik koji se trenutno nalazi na ukazivanju ljekarske pomoći.


C

Tagovi: Budva, neredi u Budvi, Marko Carević, Krsto Radović
PROČITAJ I OVO
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
PROMJENE
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
ZAGREB - Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
KOPRIVNICA - "Pozdrav Berlinu. Nek se oni idu boriti u Ukrajinu i neka tamo šalju svoju djecu".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE