GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najgori dan od početka epidemije u Hrvatskoj

Najgori dan od početka epidemije u Hrvatskoj
RASTE BROJ OBOLJELIH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2020 / 11:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Čini se kako bi danas prema podacima o broju novooboljelih mogli vidjeti najgori dan od početka epidemije u Hrvatskoj.

Jučer je zabilježen 91 novi slučaj oboljelih od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj prema podacima od jučer 978. Županijski stožeri su počeli objavljivati nove podatke o broju oboljelih u posljednja 24 sata.

Istarska županija - 8

Virovitičko-podravska županija - 1

Bjelovarsko-bilogorska županija - 0

Požeško-slavonska županija - 1

Vukovarsko-srijemska županija - 1

Zadarska županija - 14

Osječko-baranjska županija - 20

Krapinsko-zagorska županija - 0

Karlovačka županija - 2

Zagrebačka županija - 1

Splitsko-dalmatinska županija - 17

Grad Zagreb - 35

Grad Zagreb
U Gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od njih su 22 kontakti ranije oboljelih, dok se za 13osoba za sada još ne zna izvor zaraze.

Splitsko-dalmatinska županija
Od 274 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije u petak je u 17 osoba utvrđena covid infekcija, a riječ je o 11 osoba iz Splita te po jednoj osobi iz Sinja, Solina, Trogira, Nerežišća, Pučišća i Runovića, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.


Uz 17 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne su i tri osobe iz drugih županija (po jedna iz Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije) koje su testirane na području Splitsko-dalmatinske županije, navodi se u priopćenju.
Od 17 novooboljelih osoba 10 su kontakti prije oboljelih, a sedam je u postupku obrade kao i njihovi kontakti.
Među novooboljelima jedan je dijalizirani pacijent s otoka Brača, koji će tijekom dana biti prevezen na liječenje u splitski KBC.

Prema podatku Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, dijaliza ostalih pacijenata i dalje će neometano teći, stoji u priopćenju.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji u samoizolaciji je 357 osoba, a dvije osobe pozivne na koronavirus su na bolničkom liječenju u splitskome KBC-u, izvijestili su iz Županijskog stožera.

Zagrebačka županija
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas u 11 sati evidentirane su 193 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, ali su i dvije osobe izliječene. Tako je na području Zagrebačke županije trenutno aktivan 51 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 135 osoba, a sedam ih je preminulo.

Karlovačka županija
Dva su nova slučaja zaraze u Karlovačkoj županiji, priopćio je tamošnji stožer civilne zaštite. Jedan od dvoje novooboljelih je gradonačelnik Ogulina, a druga je osoba iz gradske uprave Ogulina, javlja N1.

Krapinsko-zagorska županija
Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih osoba pozitivnih na koronavirus. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 7. U protekla 24 sata testirano je 36 uzoraka, od kojih je 35 negativno, dok se za 1 nalaz čekaju rezultati, priopćio je županijski stožer.

Osječko-baranjska županija
U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 20 je novoboljelih od koronavirusa, najviše iz Đakova, a trenutno je od toga virusa u Županiji oboljelo 279 osoba, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 153 uzorka, koja su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus 20 je bilo pozitivno. Najviše novopozitivnih osoba, njih 12 je iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca, a svi su kontakti ranije oboljelih na koronavirus, priopćeno je iz Stožera.

Navode kako su u osječkom Kliničkom bolničkom centru na bolničkom praćenju ukupno 22 pacijenta, a dvije osobe su na respiratoru

Samoizolacija je određena za još 41 kontakt oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 749 osoba.

Policija je obavila 46 provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere, ističu u županijskom Stožeru.

Zadarska županija
Na području Zadarske županije je u posljednja 24 sata 14 novooboljelih osoba od koronavirusa, javlja tamošnji stožer.

Od toga broja 12 ih je vezano uz nedavno održano vjenčanje, a 2 osobe zarazile su se na nekom drugom mjestu. Među novooboljelima je jedan zdravstveni djelatnik iz OB Zadar koji se zarazio izvan bolnice, a u samoizolaciju je stavljeno 10 liječnika i 3 medicinske sestre.

Istarska županija
U Istri je danas potvrđeno osam novozaraženih osoba koronavirusom, objavio je tamošnji stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata su uzeta 164 uzorka briseva. Od osam novooboljelih, dva su slučaja uvezena iz Srbije i Švedske, dok su tri kontakt oboljelih osoba. Epidemiološka obrada još tri pozitivne osobe je u tijeku. U mjerama samoizolacije trenutno se nalazi 159 osoba.

Virovitičko-podravska županija
Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je da je u toj županiji u posljednja 24 sata zabilježena jedna osoba zaražena koronavirusom.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba koronavirusom. Testirano je 27 osoba i svi nalazi su negativni. Trenutno se u samoizolaciji nalazi 41 osoba, javio je Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Požeško-slavonska županija
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 71 aktivni slučaj zaraze koronavirusom. U kućnoj izolaciji se nalazi 66 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 550 osoba. Ukupno je testirano 2486 osoba, na posljednjem testiranju bilo je 37 uzoraka te je jedan uzorak pozitivan na koronavirus. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

034portal javlja da je novozaražena osoba iz Požeško-slavonske županije iz Lipika, a ta je osoba povezana sa zabavom koja se održala u Kutini, a koja je postala novo žarište širenja koronavirusa.

Vukovarsko-srijemska županija
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena je jedna nova pozitivna osoba na COVID-19. Radi se o osobi iz Županje, javlja Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 88, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 64 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3149. U samoizolaciji na području županije nalazi se 298 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 2 zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 44 radnika (7 liječnika, 30 medicinskih sestara/tehničara 1 drugi zdravstveni radnik i 6 nezdravstvenih radnika), dodaje se u priopćenju Stožera.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE