GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na dalekom istoku škole zatvorene do kraja ožujka

Na dalekom istoku škole zatvorene do kraja ožujka
OPREZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 08:24
Autor: Matej Balen
TOKYO, SEUL, PEKING – Dalekoistočne zemlje ujedinjene u odluci da škole i fakulteti ostanu zatvoreni u slijedeća 4 tjedna kao preventivnu mjeru protiv epidemije virusa.
Japanski premijer Shinzo Abe pozvao je sve osnovne i srednje škole diljem zemlje da već od ponedjeljka puste đake i studente na produžene proljetne praznike koji bi trajali do kraja ožujka. Veliki broj škola usvojili su tu mjeru već od danas, u sklopu preventivnih mjera kako bi umanjili širenje virusa kojim je trenutno u Japanu zaraženo više od 900 osoba, uključujući one na pogođenom kruzeru Diamond Princess.
Južna Koreja je odgodila početak proljetnog semestra na sveučilištima za četiri tjedna koje je trebalo početi ovaj ponedjeljak. Očekuje se kako bi osnovne i srednje škole mogle dobiti slične naputke iako su trenutno zatvorene na samo tjedan dana. Koreja broji više od 2000 zaraženih, najviše u gradu Daeguu, a zbog snažnog rasta u broju zaraženih mnogi strani studenti, uključujući oni kineski, napuštaju zemlju.
Kina još nije objavila datum kada će dozvoliti povratak na nastavu nakon novogodišnjih praznika. Osnovne, srednje škole i fakulteti su zatvoreni još od sredine siječnja, a sigurno neće biti otvoreni prije 27. ožujka. Neki fakulteti i škole su pripremili izvođenje dijela nastave online. Trenutno je u Kini zaraženo oko 40.000 ljudi, ali sa snažnim trendom pada. 
U svim zemljama se u javnosti postavlja pitanje tko će paziti na djecu tijekom ovoga perioda, s obzirom na povratak na posao u Kini, te što su ove zemlje općenito poznate po dugosatnim boravcima na radnim mjestima tijekom dana.
Tagovi: koronavirus, NR Kina, Shinzo Abe, Japan
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE