GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na blagdan Velike Gospe u Sinju bez tradicionalne procesije vjernika

Na blagdan Velike Gospe u Sinju bez tradicionalne procesije vjernika
EPIDEMIOLOŠKI RAZLOZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2020 / 21:38
Autor: SEEbiz / H
SINJ - Zbog epidemioloških razloga tradicionalna procesije vjernika gradskim ulicama na blagdan Velike Gospe, u Sinju 15. kolovoza, neće se održati, doznaje se u četvrtak navečer u Franjevačkom samostanu Gospe Sinjske.

"Ovogodišnje slavlje Velike Gospe organizirat ćemo bez velike procesije gradom, na kojoj sudjeluju tisuće ljudi iz raznih krajeva lijepe naše, kako bismo izbjegli prozivanje, i ne daj Bože, da budemo žarište zaraze," navodi se u priopćenju kojeg je potpisao gvardijan samostana Ante Čovo.

Upozorava se kako ovogodišnje slavlje Velike Gospe dočekujemo u "dosad neviđenim okolnostima jer smo okruženi nevidljivim neprijateljem, COVID-om 19, koji nam prijeti," iako je, kažu ta župa, pod zaštitom Čudotvorne Gospe Sinjske, prošla skoro neokrznuta u ovoj epidemiji.

Kako bi smanjili okupljanje većeg broja vjernika u pojedinim satima dana, imat će 14. i 15. kolovoza svete mise skoro svaki sat, poručili su i pozvali vjernike da pažljivo iščitavaju plakate te izaberu sat za sudjelovanje na misi.

Za vrijeme svetih misa, kako je navedeno, pjevat će se samo promjenjivi dijelovi: ulazna pjesma, otpjev psalma, aleluja, darovna, pričesna i završna pjesma, a zborovi će pjevati iz crkvenog kora.

Sakramentu pomirenja moći će se pristupiti u klaustru i u samostanskom dvorištu pod odrinom, kako bi bio što manji broj vjernika na jednom zatvorenom, prostoru.

"Za vrijeme blagdanskih dana pažljivo slušajte upute Stožera civilne zaštite. Na ulazu u crkvu i klaustar obvezatno dezinficirajte ruke i, ako ostane mjera na snazi, nosite maskicu. Držite se i onih mjera koje Crkva preporučuje: pričešćujte se samo na ruku, ne pružajte znak mira, pokušajte držati razmak dok idete ili čekate sv. pričest, za vrijeme mise budite s onima koji su iz vaše obitelji i vašeg okruženja, izbjegavajte druženja s nepoznatim osobama, a ako se ne osjećate dobro, ostanite kod kuće," ističe se u priopćenju Franjevačkog samostana Gospe Sinjske,

Ovogodišnja proslavu Velike Gospe slavi se pod motom "Gospe, budi nam spas."

"Neka nas spasi od svega onoga čime bismo mogli nauditi sebi i drugima. Neka nas vodi putem koji će svima raznježiti srce, otvoriti ruke, učvrstiti vjeru, osnažiti nadu i sve dovesti do djelotvorne ljubavi", poručili su iz Sinjskog samostana.

Tagovi: Velika Gospa, Sinj, Franjevački samostan Gospe Sinjske, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE