GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk: Civilizaciji prijeti kolaps

Musk: Civilizaciji prijeti kolaps
UPOZORENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2021 / 10:22
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Jedan od najbogatijih stanovnika Zemlje Elon Musk upozorio je ovih dana kako civilizaciji prijeti kolaps.

- Smanjenje broja stanovnika mnogo je veći problem nego što ljudi razumiju, napisao je Musk na svom Twitter profilu.

Izjava je odgovor na objavu navijačkog kluba Vlasnici Tesle iz East Baya, koji su pohvalili Muska da radi na sprječavanju pada broja stanovnika. Otac sedmero djece kaže da se trudi biti dobar primjer.

Milijarder je više puta spomenuo svoju zabrinutost zbog pada nataliteta. Prošle su godine istraživači s Instituta za mjerenje i procjenu zdravlja Sveučilišta u Washingtonu, koji su osnovali Zaklada Bill i Melinda Gates, proveli istraživanje koje je dalo zanimljive rezultate. Do 2065. predviđa se da će se svjetska populacija povećati na 9,7 milijardi, a zatim na 21,8 milijardi do 2100.

Musk vjeruje da se čovječanstvo može spasiti ako postanemo multiplanetarna vrsta koja živi na Zemlji i Marsu.

"Mars je nenaseljen, dovedimo život na ovaj planet", dodao je.

Izvršni direktor Tesle i drugi najbogatiji Zemljan odavno je "sanjao" o kolonizaciji Marsa. Trenutno njegova svemirska tvrtka SpaceX razvija svemirski brod koji bi mogao lansirati teret i ‘premjestiti’ ljude na Mjesec i Mars.

U veljači je Musk rekao da namjerava provesti svoje planove za nešto više od pet godina.

"Prije toga treba postići još neka tehnološka dostignuća", uvjeren je.

Kako je dodao, važno je uspostaviti samodostatnu civilizaciju na Marsu.

Mnogi se ne slažu s njegovim naporima da uspostavi život na Marsu. Prema izvještajima stranih medija, Activista, kreativna agencija iz Los Angelesa, postavit će reklamni pano s natpisom "Mars je sranje" ispred sjedišta SpaceX-a. Reklamni pano postavljen je na Dan planete Zemlje 2021. i njime su željeli izraziti razočaranje zbog Muskovih napora. Mnogi vjeruju da bi se trebao više usredotočiti na spašavanje Zemlje nego na Mars.

Musk je općenito veliki obožavatelj svemira. Nedavno je The Wall Street Journal izvijestio da je osnivač Tesle također kupio kartu za svemirsko putovanje svemirskom letjelicom Virgin Galactic, za što je platio 250.000 dolara.

Tagovi: Elon musk, civiklizacija, depopulacija, Mars, svemirski turizam
PROČITAJ I OVO
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
PORUKE
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE