GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MUP širom Hrvatske zaposlio 302 policajca-vježbenika

MUP širom Hrvatske zaposlio 302 policajca-vježbenika
POLICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2017 / 13:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U policijske postaje širom Hrvatske u petak su raspoređena 302 policijska službenika-vježbenika, od čega najviše u Zagrebu, gdje je na ljetnoj pozornici Histrioni na Opatovini priređena svečanost na kojoj su bili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

"Izabrali ste posao koji je zapravo poziv, preuzimate odgovornost za sigurnost hrvatskih građana, ali i građana Europske unije, slijedi vam mentorska obuka kojom ćete od starijih kolega stjecati nova iskustva i znanja", rekao je Božinović policajcima, dodavši da od njega kao ministra i Vlade mogu očekivati kontinuirani rad na podizanju standarda, poboljšanju radnih uvjeta i kvalitete opreme.

MUP ove godine zaposlio 525 novih policajaca

Nove snage od danas započinju s radom u policiji nakon što su u srpnju prisegnuli kao polaznici 12. naraštaja policijske škole. Od 302 mlada policajca, u Zagrebu ih je u policijske postaje, postaje prometne i aerodromske policije raspoređeno 63.

"Ispunjavamo rečeno, vaše zapošljavanje 1. rujna nam je prioritet, a danas je taj prioritet i ostvaren", rekao je ministar, dodavši da je s tim prijemom MUP u ovoj godini zaposlio 525 novih policajki i policajaca.

Dodao je da strateškim pristupom zajednički grade modernu policijsku službu koja brine o javnom redu i miru na ulicama hrvatskih gradova, omogućava protočnost na granicama, odgovara rastućim izazovima i globalnim prijetnjama i omogućava sigurnu turističku sezonu.

Važnost rada policije, rekao je ministar, prepoznali su Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, pa će se dio sredstava od uvećane boravišne takse u 2018. usmjeriti prema dodatnoj sigurnosti domaćih i stranih turista, a kroz izmjene zakona o boravišnoj pristojbi do kraja godine osigurat će se stalna distribucija sredstava za projekte sigurnosti posjetitelja.

Projekti, poput "Dana ljubaznosti u prometu" ili "Sigurni na odmoru" dosad su već pokazali značajne rezultate i predstavljaju temelj za buduću suradnju, poručio je ministar.

Milina najavljuje proaktivni pristup

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je da za čelne ljude policije ne postoji veće zadovoljstvo od prijema novih kolega u sustav.

S obzirom da je dan ranije spominjao probleme u policiji, Milina je odgovarajući na novinarska pitanja rekao da je policijski sustav ogroman i da su potreba poboljšanja u sustavu. "Jedno od sljedećih stvari koje ćemo raditi na poboljšanju sustava tiče se proaktivnijeg pristupa, a ne reaktivnog pristupa policije na sigurnosne događaje, iako moram naglasiti da je policijski sustav stabilan i da dobro funkcionira", kazao je Milina.

Treba nam prijem novih policijskih službenika, a posebno ćemo usmjeriti pažnju na zagrebačku policiju, gdje je prošle godine zabilježen manjak od 69 službenika u odnosu na novoprimljene i umirovljene policajce.

Jedna od policajki koja je primljena u službu izjavila je novinarima da joj je najveća čast služiti građanima ove zemlje. Smatra kako žene mogu obavljati policijski posao jednako kao i muškarci, ako ne i bolje jer su, objasnila je, žene perfekcionisti, više pažnje posvećuju poslu i ne shvaćaju ga olako.

Tagovi: policajci-vježbenici, policajci, Davor Božinović, Nikola Milina
PROČITAJ I OVO
Vučić: Pomoć ugostiteljima, mere možda samo ovaj vikend
NAJAVE
Vučić: Pomoć ugostiteljima, mere možda samo ovaj vikend
BEOGRAD - Aleksandar Vučić je večeras gostujući na RTS, rekao da će turističke agencije, hotelijeri i ugostitelji, dobiti po jednu minimalnu zaradu.
Plenković: Hrvatska je za očuvanje WHO-a
STAVOVI
Plenković: Hrvatska je za očuvanje WHO-a
ZAGREB - Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) treba očuvati kao vodećeg autoriteta i čuvara javnog zdravstva na globalnoj razini, izjavio je petak na sjednici UN-a petak hrvatski premijer Andrej Plenković.
Vagić: U Areni Zagreb očekuje se veći priljev pacijenata
OČEKIVANJA
Vagić: U Areni Zagreb očekuje se veći priljev pacijenata
ZAGREB - Koordinator stacionara u Areni Zagreb Davor Vagić najavio je u četvrtak da se u sljedećim danima, s obzirom na stanje u KB Dubrava i Klinici za infektivne bolesti, očekuju veći priljev pacijenata pa pojačavaju broj osoblja.
Fauci i pod Bidenom ostaje vodeći čovjek SAD-a za koronu
ODLUKE
Fauci i pod Bidenom ostaje vodeći čovjek SAD-a za koronu
WASHINGTON - Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, izjavio je u četvrtak kako očekuje da će nastaviti savjetovati vladu i nakon inauguracije izabranog predsjednika Joea Bidena u siječnju.
Tegnell kaže da još nema potrebe za nošenje maski
MASKE
Tegnell kaže da još nema potrebe za nošenje maski
STOCKHOLM - Nema još potrebe za nošenje maski u Švedskoj, rekao je u četvrtak vodeći zdravstveni dužnosnik u toj zemlji s više od 7000 umrlih od početka epidemije covida-19, dan nakon što je WHO objavio preporuke o široj uporabi maski.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE