GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Možda je vrijeme za primjenu azijskog načina pozdravljanja

Možda je vrijeme za primjenu azijskog načina pozdravljanja
POZDRAVLJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2020 / 14:28
Autor: Matej Balen
PEKING – I dok su dalekoistočne zemlje desetljećima od Europljana i Amerikanaca prisvajale rukovanje kao standard pozdravljanja, one danas pozivaju zapadne zemlje da primjenjuju azijski način, barem zbog prevencije pandemije.

Na prekjučerašnjoj utakmici Lige prvaka, trener Liverpoola Jürgen Klopp je na komičan način skrenuo pažnju na prevenciju pandemije odbivši rukovanje s igračima i trenerom Atletico Madrida Diegom Simeoneom. Na ovotjednih nekoliko europskih utakmica, igrači su bili zbunjeni na koji način pozdraviti igrače protivničke ekipe, ako se već ne smiju rukovati.

Dalekoistočne azijske zemlje nude svoje tradicionalne načine pozdravljanja kao idealni odgovor na trenutni problem, bez prenošenja virusa, bakterija i bacila.

Japanci nude svoj tradicionalni naklon, koji se primjenjuje u brojnim jugoistočno azijskim zemljama. Uz minimalne modifikacije, tradicionalni Wai je prisutan u Kambodži, Vijetnamu, Bangladešu i Indiji. Dubina naklona obično označava dubinu poštovanja prema drugoj osobi.

Kinezi pak predlažu svoju tradicionalni pozdrav, stisnutu šaku u dlanu druge ruke, koji ima povijest staru 3.000 godina. Kroz kung-fu filmove se često može vidjeti i borbena forma istoga pozdrava, u kojemu šaka vodoravno stoji s dlanom druge ruke.

Ako ne želite biti nepristojni, a ipak pozdraviti nekoga, možda je i ovo prijedlog o kojem valja razmisliti.

Tagovi: azijski način pozdravljanja, rukovanje, Jürgen Klopp, Diego Simeone
PROČITAJ I OVO
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
PRIJETNJE
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
TEHERAN - Sve više visokih dužnosnika Irana upozorava, kako Izrael tako i Zapad, na posljedice moguće izraelske odmazde zbog povijesnog napada.
Vučić osudio napad na Hrvate u Pančevu
OSUDA
Vučić osudio napad na Hrvate u Pančevu
MOSTAR - Srpski predsjednik Aleksandar Vučić osudio je napad na hrvatske državljane u Pančevu ocijenivši taj izgred nedopustivim i nečim što se ne smije događati u budućnosti.
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
IZBORI
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
ZAGREB - U inozemstvu, gdje se izbori za Hrvatski sabor održavaju dva dana, u utorak i srijedu, u utorak su otvorena sva biračka mjesta određena za izbore, pa i ona u Dohi i Dubaiju, u kojima je vrijeme izrazito loše.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE