GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mostar bez struje, vjetar čupao drveće i prevrnuo dvije prikolice

Mostar bez struje, vjetar čupao drveće i prevrnuo dvije prikolice
NEVRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2020 / 03:53
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Čitav Mostar ostao je u srijedu navečer bez električne energije zbog problema izazvanih orkanskom burom koja je prevrnula i dvije prikolice tegljača te iščupala velik broj drveća, a snježni nanosi su u sjevernom dijelu Hercegovine posve prekinuli promet između pojedinih općina.

Oko 23.20 sati nestalo je struje u Mostaru, središtu Hercegovine koje je gotovo u cijelosti utonulo u mrak. Napajanje su imale samo bolnice, policija i druge hitne službe. Do prekida je došlo, kako navode lokalni mediji, zbog puknuća elektrovodova.

Nakon pet minuta ponovo je uspostavljena opskrba električnom energijom. Olujni vjetar je u u središtu grada iščupao desetke drveća te posve prekinuo promet u pojedinim ulicama, a u prigradskom naselju Bišću Polju prevrnuo dvije prikolice tegljača.

U Grudama je vjetar sa zgrade telekom operatera HT Mostara odnio čitavu krovnu konstrukciju. Jednako kao na stadionu nogometnoga kluba u Posušju.
Zbog snijega i snažnog vjetra koji stvara nanose zatvorena je prometnica između Tomislavgrada i Rame, a gotovo je nemoguće prometovati preko Kupresa, poznatog zimovališta.

Kako su izvijestili iz Auto moto saveza (SM) u BiH sa sjedištem u Mostaru, snijeg koji od sinoć pada zajedno sa snažnim udarima vjetra stvara gotovo nemoguće uvjete za vožnju. Vjetar vrlo brzo stvara nanose na cesti, zbog čega je vidljivost svedena na minimum.

Foto: Dnevni avaz

Tagovi: Mostar, nevrijeme u Mostaru, Hercegovina, Grude, HT Mostar
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE