GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MORH: Banožić nije birao stan koji koristi, ministra se nastoji kompromitirati

MORH: Banožić nije birao stan koji koristi, ministra se nastoji kompromitirati
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2021 / 11:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo obrane odbacilo je u utorak navode iz Nacionala da je ministar Mario Banožić birao stan koji će dobiti na korištenje, ocijenivši da su zlonamjerni i neistiniti i da se njima nastoji kompromitirati ministra koji je imao pravo na stan od 92 kvadrata jer ima troje djece.

"Ministar Banožić nije birao koji će stan dobiti na korištenje, a kvadratura stana vezana je za dužnost koja se obavlja te ovisno o broju članova obitelji. S obzirom da ima troje djece, ministar je imao pravo na stan veće kvadrature", tvrdi u priopćenju Ministarstvo obrane.

Ističu kako su neistinite tvrdnje da je Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 četvorna metra u samom srcu Zagreba da na posao može ići pješice, kako glasi naslov današnjeg članka u tjedniku Nacional. Pritom se pozivaju na uredbu kojom se propisuju mjerila i kriteriji dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba.

Ministarstvo također opovrgava navode Nacionala da je Banožić taj stan dao luksuzno urediti, pri čemu su Državne nekretnine pokušale prikriti kako je na uređenje potrošeno 200.000 kuna.

Kažu da je stan koji Banožić trenutno koristi dulje vrijeme bio prazan i zapušten i da je u njega u nekoliko navrata provaljivano, te demantiraju da je bio uređivan za ministra.

"Navedeni stan djelomično je bio uređen i prije nego što je predan na korištenje ministru Banožiću. Bitno je napomenuti kako se radi o trajnom ulaganju u imovinu, a ne za potrebe određenih korisnika. Navedeni stan trenutačno koristi ministar Banožić, a nakon isteka njegova mandata taj će stan biti predan nekom drugom korisniku", stoji u priopćenju.

Ističu da je u nadležnosti tvrtke Državne nekretnine upravljanje nekretninama i njihovo stavljanje u funkciju, a u stanove za službene potrebe ulaže se sukladno godišnjim planovima kako bi se povećala vrijednost imovine, postiglo bolje funkcionalno i tehničko stanje te ostvarili uvjeti za popunjavanje kapaciteta.

Tagovi: Mario Banožić, Ministarstvo obrane
PROČITAJ I OVO
Biden nazvao otmicu u teksaškoj sinagogi terorističkim činom
TERORIZAM
Biden nazvao otmicu u teksaškoj sinagogi terorističkim činom
WASHINGTON - Otmičar iz sinagoge u Teksasu kupio je oružje na ulici i izveo teroristički čin, rekao je američki predsjednik Joe Biden u nedjelju, dan nakon oslobođenja talaca i ubojstva napadača za kojeg je potvrđeno da je bio britanski državljanin.
Kako protiv omikrona: Opuštanje ili zatvaranje?
RAZLIČITI PRISTUPI
Kako protiv omikrona: Opuštanje ili zatvaranje?
BERLIN - Diljem svijeta incidencije rastu munjevitom brzinom. Neke zemlje pooštravaju mjere a druge ukazuju na blagi protok oboljenja kod omikron varijante. Donosimo pregled mjera diljem svijeta.
U Austriji od veljače obvezno cijepljenje protiv korone
CIJEPLJENJE
U Austriji od veljače obvezno cijepljenje protiv korone
BEČ - Austrija će početkom veljače uvesti obvezu cijepljenja protiv koronavirusa za odrasle osobe, a istodobno i visoke kazne za one koji to odbiju, rekao je u nedjelju austrijski kancelar Karl Nehammer, svjestan "osjetljivog" karaktera prve ovakve odluke u Europi koja stvara društvene podjele.
Zbog smanjenog broja stanovnika birat će se 352 vijećnika manje
POSLJEDICE
Zbog smanjenog broja stanovnika birat će se 352 vijećnika manje
ZAGREB - Hrvatska će na sljedećim lokalnim izborima, 2025. i 2029. godine, birati 352 vijećnika manje u u lokalnim predstavničkim tijelima, posljedica je to novog popisa stanovništva koji je pokazao da Hrvatska ima gotovo 10 posto manje stanovnika, piše u nedjelju Jutarnji list.
Pčele u Zagrebu zuje protuzakonito
BIORAZNOLIKOST
Pčele u Zagrebu zuje protuzakonito
ZAGREB - Iako urbano pčelarenje u Hrvatskoj nije dopušteno, u Zagrebu za to pčele ne haju i bezbrižno zuje na Jelačić placu, oko Sabora ili u Maksimirskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE