GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Moldavija se treba pripremiti na najgore

Moldavija se treba pripremiti na najgore
IDUĆA META?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2022 / 08:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vanjskopolitički analitičar Branimir Vidmarović u Newsroomu na N1 televiziji je komentirao rusku invaziju na Ukrajinu koja je traje već tri mjeseca. Rusija je započela novo fazu ratu u kojoj se fokusirala na istok Ukrajine. Vidmarović ističe da je južni dio definitivno u fokusu.

“Vidimo da se nova faza razlikuje od one prve koja je bila brža i imala je većih problema. Sada vidimo sporije, temeljitije, odmjerenije i sustavnije”, govori Vidmarović o djelovanju ruskih snaga. Dodaje da je ovo “pravo lice ratovanja, a ona prva faza je bila prisila na pregovore, na forsirani kompromis. Ovo je beskomopromisna varijanta.”

Bliži se Dan pobjede: Što će Rusija napraviti 9. svibnja? Dan pobjede obilježava se 9. svibnja, a Vidmarović sumnja da bi Rusija do tada mogla osvojiti Donbas.

“Vidljivo je da se na taj dan neće ništa radikalno dogoditi jer teško da Rusija može sada ovom sporom taktikom opkoljivanja do 9. svibnja zzauzeti Donbas”, rekao je analitičar. Vidmarović navodi da će se ipak tada podvući crta. “Rusija će, ako ne proglasiti postizanje dijela svojih ciljeva, onda najaviti treću fazu, novo poglavlje ratovanja.”

“Vjerujem da bi se Moldavija trebala apsolutno pripremiti na sve najgore što se može dogoditi. Bolje tako nego da se nešto iznenađujuće dogodi”, dodaje analitičar.

Komentirao je i prijetnje iz Rusije o mogućem korištenju nuklearnog oružja. “Nukelarana opasnost se smanjuje ako Putin postiže svoje ciljeve, što je loše za Ukrajinu i Europu. Ako Putin gubi na terenu, onda se opasnost od očajnog poteza povećava”, istaknuo je Vidmarović.

Tagovi: Moldavija, rat u Ukrajini, Branimir Vidmarović, Sergej Lavrov, Dmitrij Peskov
PROČITAJ I OVO
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE