GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mladić iz Đakova nema koronavirus

Mladić iz Đakova nema koronavirus
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2020 / 20:17
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - Zbog bojazni od zaraze korona virusom 26-godišnji muškarac iz Đakova od subote je u karanteni u KBC-u Osijek, no potvrđeno je da nema korona virus. On se, naime, 20. siječnja vratio iz Šangaja, a u subotu mu je porasla tjelesna temperatura pa se odmah javio svom liječniku.

Prvi orijentacijski nalaz muškarca u KBC-u Osijek pokazao se pozitivnim na korona virus što je opovrgnuto kasnijom, kontrolnom provjerom. Drugi nalaz, kako doznaje Večernji list, pokazao je da ipak nije riječ o korona virusu.

Takvo što moguće je jer je prvi nalaz screening nalaz, ali muškarac je u osječkom KBC-u u karanteni izoliran te je uzorak za analizu na korona virus poslan u Zagreb posebnim automobilom. Taj, treći nalaz treba biti poznat večeras i on je definitivan pokazatelj je li riječ o prvoj osobi u Hrvatskoj koja je zaražena ovim virusom ili je ipak riječ o gripi, čije simptome ovaj muškarac pokazuje, a koji su uostalom vrlo slični simptomima korona virusa.

"Deset dana nakon povratka iz Kine bolesniku je tjelesna temperatura porasla na 38 Celzijevih stupnjeva i postupili smo u skladu s pravilima, odnosno kolege iz obiteljske struke najavili su ga bolnici, a mi smo ga primili i izolirali. Bolesnik je dobro, nema temperaturu, bez poteškoća je, izoliran je i nadalje. S obzirom na to da je bolesnik dobro, planiramo ga, ako test bude negativan, otpustiti kući", izvijestila je u nedjelju popodne Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC-a Osijek.

Budući da je taj pacijent samo jednom imao povišenu tjelesnu temperaturu, moguće je, ističe, da je riječ samo o virozi.

Tagovi: koronavirus, Đakovo, Šangaj
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE