GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministrica Tramišak prilično opterećena kreditima

Ministrica Tramišak prilično opterećena kreditima
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 21:58
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB- Nataša Tramišak, nova ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Plenkovićevoj Vladi, objavila je svoju imovinsku karticu. Čini se da je riječ o članici aktualne Vlade koja ima najviše kredita i sve ih, s obzirom da je neudana, vraća sama. Njezina ministarska neto plaća je 16.446,37 kuna.

Sve što ima, a to su stan od 61,60 četvornih metara o Osijeku i automobil marke Audi 3 Limousine 2,0 TDI ministrica je kupila na kredit, odnosno na leasing.

U razdoblju od tri godine od 2016. do 2019., podigla je tri kredita i uzela automobil na leasing. Sva tri kredita su podignuta u Privrednoj banci Zagreb. Prvi, za kupnju stana, u iznosu 404.404,80 kuna podigla je 2016. na rok otplate od deset godina s kamatnom stopom od 4,44 posto, a mjesečna rata joj iznosi 4141 kunu.

Drugi kredit od 30.000 kuna s kamatnom stopom od 7,75 posto i rokom otplate tri godine podigla je 2018., a mjesečna rata joj je 937 kuna. Treći kredit u iznosu od 35.000 kuna s kamatnom stopom od 7,48 posto i dvogodišnjim rokom otplate podigla je 2019., a mjesečna rata joj je 1575 kuna.

Automobil vrijedan 15.231 euro uzela je 2017. od autokuće Porsche najprije na operativni lesing, koji je ove godine promijenila u financijski. Mjesečnu ratu leasinga plaća 198,48 eura, odnosno 1485 kuna.

Za sve navedene rate kredita i leasing ministrica Tramišak mjesečno mora izdvojiti ukupno 8135 kuna, više od prosječne hrvatske plaće i točno polovicu svoje ministarske plaće.

Zanimalo nas je kako je tri kredita i leasing uspijevala otplaćivati prije, dok nije bila državna dužnosnica i primala ministarsku plaću. Prema podacima koje nam je poslala, Nataša Tramišak je na svojim ranijim poslovima zarađivala podjednako kao i danas.

Kao pročelnica županijskog Odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU u Osječko-baranjskoj županiji primala je, kako tvrdi, neto plaću od 11.178 kuna, a kao direktorica Agencije za održivi razvoj RODA u općini Antunovac još 5250 kuna.

Tagovi: Nataša Tramišak, Andrej Plenković, Vlada RH
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE