GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministrica Tramišak prilično opterećena kreditima

Ministrica Tramišak prilično opterećena kreditima
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 21:58
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB- Nataša Tramišak, nova ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Plenkovićevoj Vladi, objavila je svoju imovinsku karticu. Čini se da je riječ o članici aktualne Vlade koja ima najviše kredita i sve ih, s obzirom da je neudana, vraća sama. Njezina ministarska neto plaća je 16.446,37 kuna.

Sve što ima, a to su stan od 61,60 četvornih metara o Osijeku i automobil marke Audi 3 Limousine 2,0 TDI ministrica je kupila na kredit, odnosno na leasing.

U razdoblju od tri godine od 2016. do 2019., podigla je tri kredita i uzela automobil na leasing. Sva tri kredita su podignuta u Privrednoj banci Zagreb. Prvi, za kupnju stana, u iznosu 404.404,80 kuna podigla je 2016. na rok otplate od deset godina s kamatnom stopom od 4,44 posto, a mjesečna rata joj iznosi 4141 kunu.

Drugi kredit od 30.000 kuna s kamatnom stopom od 7,75 posto i rokom otplate tri godine podigla je 2018., a mjesečna rata joj je 937 kuna. Treći kredit u iznosu od 35.000 kuna s kamatnom stopom od 7,48 posto i dvogodišnjim rokom otplate podigla je 2019., a mjesečna rata joj je 1575 kuna.

Automobil vrijedan 15.231 euro uzela je 2017. od autokuće Porsche najprije na operativni lesing, koji je ove godine promijenila u financijski. Mjesečnu ratu leasinga plaća 198,48 eura, odnosno 1485 kuna.

Za sve navedene rate kredita i leasing ministrica Tramišak mjesečno mora izdvojiti ukupno 8135 kuna, više od prosječne hrvatske plaće i točno polovicu svoje ministarske plaće.

Zanimalo nas je kako je tri kredita i leasing uspijevala otplaćivati prije, dok nije bila državna dužnosnica i primala ministarsku plaću. Prema podacima koje nam je poslala, Nataša Tramišak je na svojim ranijim poslovima zarađivala podjednako kao i danas.

Kao pročelnica županijskog Odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU u Osječko-baranjskoj županiji primala je, kako tvrdi, neto plaću od 11.178 kuna, a kao direktorica Agencije za održivi razvoj RODA u općini Antunovac još 5250 kuna.

Tagovi: Nataša Tramišak, Andrej Plenković, Vlada RH
PROČITAJ I OVO
Brnabić: Nismo zakasnili
TVRDNJE
Brnabić: Nismo zakasnili
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da se nije zakasnilo sa uvođenjem nijedne mere protiv širenja virusa korona.
Prvi pacijenti u subotu u Areni Zagreb, pripremljeno 100 kreveta
NAJAVE
Prvi pacijenti u subotu u Areni Zagreb, pripremljeno 100 kreveta
ZAGREB - Voditelj liječničkog tima Arene Zagreb Davor Vagić rekao je u četvrtak kako će prvi pacijenti u stacionar zagrebačke Arene doći u subotu, a pripremili su 100 kreveta.
Milinović: Čačić jedini među županima za strože mjere
OTKRIĆA
Milinović: Čačić jedini među županima za strože mjere
ZAGREB - Istarska županija zatražila je od Nacionalnog stožera izuzeće od novih, strožih mjera. Načelnik njihova stožera Dino Kozlevac tvrdi da kafići i restorani nisu žarišta i traže da ostanu otvoreni još barem osam dana.
Slovenski pedijatri upozorili na teže posljedice koronavirusa kod neke djece
UPOZORENJE
Slovenski pedijatri upozorili na teže posljedice koronavirusa kod neke djece
LJUBLJANA - Iako djeca zarazu koronavirusom prolaze uglavnom s blagim simptomima ili bez njih, ona zbog jake imunosne reakcije mogu pretrpjeti štetu na više organa, pa i na srcu, rekli su u četvrtak slovenski liječnici koji su se posljednjih dana susreli s više takvih slučajeva.
Trut: Fizičke osobe u ovom trenutku ne možemo kažnjavati
ZAKONSKI OKVIR
Trut: Fizičke osobe u ovom trenutku ne možemo kažnjavati
ZAGREB - Zamjenik čelnika Nacionalnog stožera Damir Trut bio je gost Dnevnika gdje je govorio o novim mjerama i situaciji s epidemijom koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE