GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministrica Tramišak prilično opterećena kreditima

Ministrica Tramišak prilično opterećena kreditima
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 21:58
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB- Nataša Tramišak, nova ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Plenkovićevoj Vladi, objavila je svoju imovinsku karticu. Čini se da je riječ o članici aktualne Vlade koja ima najviše kredita i sve ih, s obzirom da je neudana, vraća sama. Njezina ministarska neto plaća je 16.446,37 kuna.

Sve što ima, a to su stan od 61,60 četvornih metara o Osijeku i automobil marke Audi 3 Limousine 2,0 TDI ministrica je kupila na kredit, odnosno na leasing.

U razdoblju od tri godine od 2016. do 2019., podigla je tri kredita i uzela automobil na leasing. Sva tri kredita su podignuta u Privrednoj banci Zagreb. Prvi, za kupnju stana, u iznosu 404.404,80 kuna podigla je 2016. na rok otplate od deset godina s kamatnom stopom od 4,44 posto, a mjesečna rata joj iznosi 4141 kunu.

Drugi kredit od 30.000 kuna s kamatnom stopom od 7,75 posto i rokom otplate tri godine podigla je 2018., a mjesečna rata joj je 937 kuna. Treći kredit u iznosu od 35.000 kuna s kamatnom stopom od 7,48 posto i dvogodišnjim rokom otplate podigla je 2019., a mjesečna rata joj je 1575 kuna.

Automobil vrijedan 15.231 euro uzela je 2017. od autokuće Porsche najprije na operativni lesing, koji je ove godine promijenila u financijski. Mjesečnu ratu leasinga plaća 198,48 eura, odnosno 1485 kuna.

Za sve navedene rate kredita i leasing ministrica Tramišak mjesečno mora izdvojiti ukupno 8135 kuna, više od prosječne hrvatske plaće i točno polovicu svoje ministarske plaće.

Zanimalo nas je kako je tri kredita i leasing uspijevala otplaćivati prije, dok nije bila državna dužnosnica i primala ministarsku plaću. Prema podacima koje nam je poslala, Nataša Tramišak je na svojim ranijim poslovima zarađivala podjednako kao i danas.

Kao pročelnica županijskog Odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU u Osječko-baranjskoj županiji primala je, kako tvrdi, neto plaću od 11.178 kuna, a kao direktorica Agencije za održivi razvoj RODA u općini Antunovac još 5250 kuna.

Tagovi: Nataša Tramišak, Andrej Plenković, Vlada RH
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE