GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministri zdravstva tri njemačke savezne države traže produženje izvanrednog stanja

Ministri zdravstva tri njemačke savezne države traže produženje izvanrednog stanja
ZAHTJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2021 / 21:21
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Ministra zdravstva tri njemačke savezne države zatražili su od stranaka koje pregovaraju o formiranju nove vlade da produlje mogućnost danu saveznim državama da implementiraju oštrije mjere poput lockdowna ili zatvaranja škola, dok u Njemačkoj bukti zaraza covidom-19.

Broj zaraženih na 100 tisuća stanovnika porastao je prošloga tjedna na 277,4, objavio je Institut Robert Koch u subotu, a u nekim je regijama incidencija porasla na više od 500.

Čelnik najveće njemačke udruge liječnika rekao je za njemački medijski koncern Funke da će zbog popunjenosti kreveta na intenzivnoj njezi možda biti potrebno premještati pacijente iz jedne u drugu regiju u narednim tjednima.

Savezna vlada i lideri 16 njemačkih saveznih država razgovarat će o novim epidemiološkim mjerama idućeg tjedna.

Socijaldemokrati, liberali i zeleni, koji pregovaraju o formiranju nove vlade, dogovorili su se da neće produžiti izvanredno stanje koje ističe 25. studenog, a uvedeno je na početku pandemije.

Međutim, ministri zdravstva država Baden-Wuerttemberg, Hessen i Brandenburg, tvrde da države moraju i dalje imati opciju implementiranja zatvaranja, policijskog sata ili zatvaranja škola, za što je potrebno izvanredno stanje.

"Suočeni s opterećenjem bolnica, koje su u nekim regijama blizu apsolutnog preopterećenja, status epidemije trebao bi se produžiti na nacionalnoj razini", navode ministri zdravstva u zajedničkom priopćenju objavljenom u subotu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u videoporuci je u subotu ujutro pozvala necijepljene ljude da preispitaju svoju odluku.

Također je pozvala na jaču provedbu pravila koja zahtijevaju negativan test, cijepljenje ili dokaz o oporavku prije ulaska u zatvorene prostore te na brže provođenje cijepljenja tzv. booster dozom.

"Teški su tjedni pred nama i vidite da sam jako zabrinuta", rekla je Merkel.

Njemačka vojska sprema se za mobilizaciju 12.000 vojnika do Božića kako bi pomogla preopterećenim zdravstvenim ustanovama, izvijestio je list Spiegel, a vojska će osigurati i dodatna cijepljenja te testiranja u domovima za starije i nemoćne te u bolnicama.

Do sada je raspoređeno 630 vojnika, izvijestio je Spiegel.

Tagovi: koronavirus u Njemačkoj, Baden-Wuerttemberg, Hessen, Brandenburg, Institut Robert Koch
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE