GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministra Kuščevića prijavit će Geodetska uprava

Ministra Kuščevića prijavit će Geodetska uprava
PRIJAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2019 / 16:13
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Nakon otkrića da ministar uprave Lovro Kuščević deset godina nije upisao kuću u katastar pitali smo Državnu geodetsku upravu što se radi u takvim slučajevima i je li ministar jedini koji nije upisao kuću u katastar.

Iz Državne geodetske uprave pojašnjavaju kako je Zakonom o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (NN br. 112/18) člankom 69. odnosno 89. propisana dužnost nositelja prava prijaviti nadležnom područnom uredu za katastar odnosno uredu Grada Zagreba svaku promjenu na nekretninama koja utječe na podatke upisane u katastarski operat katastra nekretnina u roku od 90 dana od dana nastale promjene.

Dalje pojašnjavaju da bi se promjena izvršila u katastarskom operatu nositelj prava mora podnijeti zahtjev za pokretanje postupka provođenja promjena u katastarskom operatu, a nadležni katastarski ured u upravnom postupku donosi rješenje o promjeni u roku od najdulje 30 dana.

Kažu i da katastarski uredi u 2019. godini nisu zaprimili niti jednu prijavu o neispunjavanju obveza nositelja prava iz članka 69. odnosno 89. Zakona te stoga nije pokrenut niti jedan prekršajni postupak iz članka 184. stavak 1. Zakona.

"Državna geodetska uprava će u postupku provedbe nadzora nad provedbom Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (NN br. 112/18) po prijavi pokrenuti postupke u skladu sa odredbama Prekršajnog zakona (NN 107/07, 39/13, 157/13, 110/15, 70/17, 118/18), a zbog eventualne povrede propisanih člankom 69. odnosno 89. Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina", odgovorili su na naš upit.

Predviđena kazna za fizičku osobu koja nije postupila po člancima 69. ili 89. Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina je od 3000 do 6000 kuna.

Tagovi: Lovro Kuščević, Geodetska uprava
PROČITAJ I OVO
Beroš: Postoji sumnja da je i djevojka zaraženog mladića zaražena koronavirusom
SUMNJE
Beroš: Postoji sumnja da je i djevojka zaraženog mladića zaražena koronavirusom
ZAGREB - Iznio je i najnovije informacije oko zasad jedinog hrvatskog pacijenta s koronavirusom, te potvrdio sumnje u novu zarazu.
Na Rebru otkazane sve operacije koje nisu hitne
VIRUS
Na Rebru otkazane sve operacije koje nisu hitne
ZAGREB - Na KBC-u Rebro otkazane su sve operacije koje nisu hitne kako bi se zaštitili već hospitalizirali pacijenti i medicinsko osoblje od dolazaka pacijenata koji nisu u hitnom postupku niti spadaju u ugroženu skupinu, a mogući su i nositelji virusa.
Škotski parlament izglasao besplatne higijenske uloške za sve žene
ODLUKE
Škotski parlament izglasao besplatne higijenske uloške za sve žene
EDINBURG - Škotski parlament usvojio je u utorak plan po kojem će higijenski ulošci biti besplatni za sve žene u državi, prvoj na svijetu koja uvodi tu mjeru.
Crobarometar: SDP prvi put u četiri godine pretekao HDZ
ISTRAŽIVANJE
Crobarometar: SDP prvi put u četiri godine pretekao HDZ
ZAGREB -  Hrvatska 2020. počinje s promjenom na čelu države, ali i promjenom popularnosti među strankama. SDP s HDZ-om dijeli prvo mjesto, a vladajuća stranka prvi puta u četiri godine nije prvi izbor.
Hrvatski radnici koji su se vratili iz Italije nemaju koronavirus
DOBRE VIJESTI
Hrvatski radnici koji su se vratili iz Italije nemaju koronavirus
RIIJEKA - Nalazi devetorice radnika koji su nakon povratka iz Italije hospitalizirani u riječkoj bolnici negativni su na koronavirus, doznaje se iz Stožera za zarazne bolesti Primorsko- goranske županije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE