GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo: Uvećane plaće zdravstvenim radnicima koji rade s covid bolesnicima

Ministarstvo: Uvećane plaće zdravstvenim radnicima koji rade s covid bolesnicima
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2021 / 14:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Svi zdravstveni djelatnici u Hrvatskoj koji rade s covid-19 bolesnicima, dobit će pravedan obračun uvećanog iznosa za odrađeno vrijeme i bit će im svima plaćeno u skladu s Odlukom Vlade RH, priopćeno je u subotu iz Ministarstva zdravstva.

Ministarstvo je zatražilo od svih ravnatelja zdravstvenih ustanova izvješće o provođenju navedene odluke Vlade, a ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da svi moraju biti pravedno plaćeni za svoj rad.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Vlada RH 7. prosinca 2020. Odlukom o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva, koji pružaju zdravstvenu skrbi oboljelima od bolesti COVID-19, utvrdila posebnu nagradu u iznosu od 10 posto od osnovne plaće, a koja se isplaćuje za vrijeme koje je radnik proveo na obavljanju poslova s oboljelima od bolesti COVID-19.

Dodatno, kako radnici u sustavu zdravstva ne bi bili zakinuti, točkom III. Odluke, omogućeno je da se umjesto uvećane satnice od 10 posto, za to razdoblje, radnicima može isplatiti tromjesečni prosjek plaće, ako je to za njih povoljnije.

Imajući u vidu da visina osnovne plaće ovisi o koeficijentu složenosti poslova radnog mjesta, različit je i iznos vrijednosti posebne nagrade pojedinim radnicima u sustavu zdravstva, dodaje se u priopćenju.

"Odgovornost za raspored radnika, kao i vrijeme koje su radnici proveli s oboljelima od bolesti COVID-19 je u isključivoj nadležnosti ravnatelja zdravstvenih ustanova. Radnici se raspoređuju u skladu s potrebama pojedine ustanove vezano uz skrb o pacijentima oboljelima od bolesti COVID -19 te se njihov raspored rada utvrđuje unaprijed. Stoga im za vrijeme u koje su raspoređeni na rad s COVID-19 pacijentima, i pripada navedeno uvećanje", ističu iz Ministarstva.

„Vlada RH i Ministarstvo zdravstva ovom su Odlukom omogućili da se svim djelatnicima koji skrbe o oboljelima od covid-19 uvećaju primanja“, rekao je ministar Vili Beroš.

„Na ravnateljima bolnica i stručnim službama je odgovornost da prate evidentiranje vremena djelatnika provedenog u covid odjelima, te da se pravilno obračunavaju iznosi i na vrijeme isplaćuju. Opetovano sam na to upozorio ravnatelje zdravstvenih ustanova kako bi se izbjegli nesporazumi“, dodao je Beroš.

Ministarstvo zdravstva zatražilo je od svih ravnatelja izvješće o provođenju navedene odluke Vlade kako bi se utvrdilo stvarno stanje, te ujednačila primjena Odluke o posebnoj nagradi radnicima s COVID-19 oboljelima.

Tagovi: zdravstvo, covid bolesnici, koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE