GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miljević o aferi: Ta djela su ozbiljna, ali ne i najteža

Miljević o aferi: Ta djela su ozbiljna, ali ne i najteža
IZ PRAVNOG KUTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2020 / 09:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Odvjetnik i pravni stručnjak Veljko Miljević rekao je jutros u emisiji U mreži Prvog na Hrvatskom radiju, komentirajući najnoviju korupcijsku aferu, da će predmet biti težak, kao i da se radi o ozbiljnim kaznenim djelima, ali ne i najtežima po kvalifikaciji.

Miljević je rekao da se vidi da se radi o važnom predmetu koji će biti i težak.

- Uvijek se među tim koruptivnim stvarima najviše spominje taj odnos privatnog i državnog ili javnog sektora. I on je opasan u toj sferi obavljanja velikih radova, nabave i tako dalje, gdje imate izuzetke od javne nabave, i uvijek su tu pogovori da se tu vrti novac koji nije dozvoljeno da se vrti', rekao je Miljević.

Dodao je da su pretrage trajale cijeli dan, čega se nagledao u životu.

- To je spektakl i onda građani koji ne znaju da je to uobičajena, rutinska procedura vele: 'U, ovo je nešto strašno'. Ne znamo mi to u ovom momentu. Djela koja su nabrojana, o kojima se radi, jesu ozbiljna kaznena djela, ali već tu, po kvalifikaciji, to nisu najteža kaznena djela', rekao je Miljević.

Ekonomski komentator HRT-a Mladen Sirovica rekao je u istoj emisiji da se činilo da je Janaf u prvom planu, a na kraju se ispostavilo da je ključna točka zapravo tvrtka iz Ivanić Grada.

- Čini mi se da je važno reći da je primjer onoga što volimo zvati sistemskom korupcijom jer su uključene privatna tvrtka koja dominantno posluje s državnim tvrtkama i lokalnom samoupravom, odnosno lokalnim tvrtkama, i zato je to dobilo tu auru te sistemske korupcije na koju smo svi posebno alergični', rekao je Sirovica.

Dodao je da ga je u kontekstu Janafa iznenadilo jer to podosta odudara od imidža koji je ta tvrtka imala jer odlično posluje, svake godine doprinosi vrlo izdašna sredstva u državni proračun, rade investicije bez ijednog kredita, nisu se za njih vezale afere...

- Sigurno jedan popriličan šok u tom smislu da odudara od percepcije koja je vezana uz njih', rekao je Sirovica. Izrazio je uvjerenje da u Janafu neće biti većih potresa jer su zdrava tvrtka.

Miljević je rekao da osim rijetkih izuzetaka - a to je istraga s Ivicom Todorićem, koja je, kako je rekao, trajala neuobičajeno dugo - u većini predmeta istraga završava u zakonskim rokovima.

- Nije problem u trajanju takvih postupaka u istrazi kod USKOK-a ili općenito kod DORH-a. Problemi počinju od dizanja optužnice. Tu je zakon previše pogodovao', rekao je Miljević.

Tagovi: Veljko Miljević, Janaf, Dragan kovačević
PROČITAJ I OVO
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE