GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milinović protiv strožih mjera: Da zatvaramo zbog Čačića?

Milinović protiv strožih mjera: Da zatvaramo zbog Čačića?
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2020 / 07:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Lički župan Darko Milinović protiv je uvođenja strožih mjera na nacionalnoj razini.

“Zašto bi Međimurska županija, Ličko-senjska ili bilo koja druga županija koja ima dobru epidemiološku situaciju zatvorila kafiće? Pozivam Stožer da donosi mjere po uzoru na najbolju epidemiološku sliku. Župani su izabrani voljom građana. U našoj županiji nema potrebe zatvarati kafiće, Stožer ne smije preuzeti sve na svoja leđa. Zatvoreno zbog Čačića? Preuzmimo odgovornost mi župani, neka mjere za sve budu kao u županijama s najmanje oboljelih, a tamo gdje je situacija teža, neka župani predlažu strože mjere – rekao je Milinović u emisiji “Otvoreno” HRT-a.

V.d. ravnatelja KB Dubrava Ivica Lukšić rekao je kako je trend uzlazan i da u toj bolnici imaju 450 bolesnika, od kojih je 80 na respiratoru. Istaknuo je da je zdravstveno osoblje iscrpljeno, ali da su im u zadnje vrijeme pristigli kolege iz svih zagrebačkih bolnica.

Matija Posavec, župan Međimurske županije rekao je da je situacija u njegovoj županiji kad se gleda krivulja kao slovo W.

“Ono što daje nekakav optimizam je da smo mi u našoj strategiji u borbi protiv koronavirusa korak ispred virusa”, rekao je i podsjetio da su još u veljači kupili 10 respiratora i donijeli odluku da se plate računi veledrogerijama. U ovom trenutku imaju preko 25 posto testiranog stanovništva, a da su danas u rad pustili i izvanbolnički tercijarni respiratorni centar sa 80-100 kreveta.

Milinović kaže kako najštetnije stvari u borbi s koronavirusom – panika i politizacija. Dodao je i da je protiv postroženja mjera, jer smatra da su ove mjere koje su sada na snazi dovoljne, ali istaknuo je da je za kažnjavanje onih koji ih se ne pridržavaju.

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za medicinu rada Marija Bubaš odgovara da Stožer kod donošenja strožih mjera neće postupati u panici. Podsjeća da su mjere koje su donijele “lockdown” progašene 16. ožujka.

“Nakon toga smo svjedočili popuštanju mjera krajem travnja. Treba ponovno reterirati prema toma, ali na razuman način koji će biti dobro izbalansiran kako bi gospodarstvo i normalan život mogli ići dalje”.

Tagovi: Darko Milinović, Radimir Čačić, Matija posavec, Ličko-senjska županija, Varaždinska županija
PROČITAJ I OVO
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ANALITIČARI
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ZAGREB - Politički analitičar Žarko Puhovski na televiziji N1 komentirao je rezultate izbora i moguće poslijeizborne kombinacije za sastavljanje parlamentarne većine i formiranje vlade.
Milanović se oglasio: Traju razgovori o sastavljanju nove većine
PREDSJEDNIK
Milanović se oglasio: Traju razgovori o sastavljanju nove većine
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se prvi put nakon izbora.
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
PREMIJER
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
BRUXELLES - Andrej Plenković otputovao je dan nakon izbora u Bruxelles na drugi izvanredni summit EU-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE