GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milinović: Čačić jedini među županima za strože mjere

Milinović: Čačić jedini među županima za strože mjere
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 20:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Istarska županija zatražila je od Nacionalnog stožera izuzeće od novih, strožih mjera. Načelnik njihova stožera Dino Kozlevac tvrdi da kafići i restorani nisu žarišta i traže da ostanu otvoreni još barem osam dana.

Sličnog je stava o novim mjerama i ličko-senjski župan Darko Milinović.

''Ja sam zagovornik mjera koje bi bile točkaste što se cijele Hrvatske tiče, a jednako tako i na području županije. U Vrhovinama i Donjem Lapcu nema zaraženih, tamo treba liberalizirati mjere. Možda je bolji primjer Novalja. Novalja ima šest aktivnih slučajeva. U ponedjeljak ćemo imati jedan sastanak da vidimo hoćemo li zatražiti od Stožera liberalizaciju pojedinih mjera tamo gdje je epidemiološka situacija dobra'', rekao je ličko-senjski župan Darko Milinović za RTL.

Župan vjeruje da će Nacionalni stožer sigurno razmotriti prijedloge njegove i drugih županija.

''Najlakše je zatvoriti, za to trebaju biti stvoreni nekakvi uvjeti, pa kad je ovakva situacija, a teška je situacija u Hrvatskoj. Treba omogućiti onima koji zadovoljavaju epidemiološke uvjete da barem koliko-toliko rade'', smatra lički župan.

Milinović je pojasnio da se na sastanku s ostalim županima suprotstavio tome da cijela Hrvatska ima model Međimurja i Varaždinske županije. Nijedan župan osim Čačića na tom sastanku nije bio za uvođenje strožih mjera, svjedoči Milinović.

Komentirao je i svoje zdravstveno stanje.

''Dobro sam, radim. Polako se uvodim u moje dnevne ritmove. Ne bih se cijepio samo iz jednog razloga, zato što sam prebolio koronavirus. Ja sam po zadnjim podacima šest mjeseci siguran od nove zaraze, a da nisam prebolio, cijepio bih se. Naravno, u onom trenutku kad bih došao na red'', pojasnio je Milinović.

Tagovi: Darko Milinović, Radimir Čačić, koronavirus u Hrvatskoj, lockdown
PROČITAJ I OVO
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE