GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanovićeva supruga pisala školi: Nekima se dižu ocjene, a mog sina se zakida

Milanovićeva supruga pisala školi: Nekima se dižu ocjene, a mog sina se zakida
KONTROVERZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2022 / 21:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jutarnji list večeras je objavio da je Sanja Musić Milanović, supruga predsjednika Republike Zorana Milanovića, izvršila pritisak na ravnateljicu zagrebačke Klasične gimnazije Zdravku Martinić-Jerčić kako bi se već zaključene dvije ocjene njezina mlađeg sina, nakon gotovo tjedan dana od završetka škole, iz četvorki promijenile u petice.

Ravnateljica Martinić-Jerčić je za Jutarnji poručila da nije bilo pritisaka, te da niti jedan roditelj nije tražio da se njegovom djetetu promjeni zaključena ocjena.

Index je kontaktirao Ured predsjednika iz kojeg su nam proslijedili mail koji je Musić Milanović poslala razrednici. Kažu da je iz tog maila posve jasno kako tvrdnje Jutarnjeg lista nisu istinite.

"Da Jutarnji list piše neistine - kada tvrdi kako je gospođa Musić Milanović tražila od profesorice i ravnateljice da se zaključi više ocjena - možete se i sami uvjeriti čitanjem njenog dopisa/maila upućenog ravnateljici, ali i izjave same ravnateljice koja to također jasno demantira", poručili su iz Ureda predsjednika.

Musić Milanović u mailu tvrdi da su djeca ostala zakinuta za "nastavno gradivo, a potom i za ocjene", a za sve krivi "mnoštvu nepravilnosti" u radu nastavnice matematike. Pri kraju maila naglašava i da ne traži da se poveća ocjena njenog sina.

"Želim biti jasna da niti jednom nisam ni usmeno, a niti sada pismeno zatražila da se ocjena zaokruži na odličan, samo tražim objašnjenje za sve uočene nepravilnosti koje učenike zakidaju kako u znanju, tako i ocjenama, a za što nisu krivi i na što nisu mogli utjecati ni oni, niti mi roditelji", napisala je Musić Milanović.

U nastavku prenosimo mail koji je Musić Milanović poslala ravnateljici škole, a koji nam je proslijeđen iz Ureda predsjednika.

"Poštovana gospođo Martinić-Jerčić,

ovime Vas i pisano obavještavam o mnoštvu nepravilnosti koje su vezane uz rad predmetne nastavnice matematike, a koje su uzrokovale zakidanje djece za nastavno gradivo, a potom i za ocjene.

Ukratko ću ih pobrojati:

- Izostanak predmetne nastavnice matematike zbog pripreme za stručni ispit u trajanju od nekoliko tjedna, bez osigurane zamjene.

- Pisana provjera po njezinom povratku na nastavu za neodržano gradivo, odnosno za cca 20% održanoga nastavnog gradiva.

"Zadatak iz testa imao grešku"
- Greška pri postavljanju zadatka u pisanoj provjeri, koju rješava davanjem novog zadatka (za koji mi Vi ravnateljice kazete da nastavna profesorica matematike kaže da nije novi, nego da su samo nove brojke u zadatku, što je naravno novi računski zadatak), a čime oduzima oko 10 minuta od ukupnog vremena i diskriminira učenike koji su pisali tu grupu (5-7 minuta trebalo je mojem sinu da bude siguran da je zadatak krivo postavljen i postavi upit predmetnoj nastavnici matematike, 1-2 minute trebalo je predmetnoj nastavnici matematike da ustanovi grešku i zada nove brojke koje ce biti moguce izračunati i dodatne 2-3 minute učenicima za novi izračun, sto je raspon od 8 do 12 minuta). Navodi da su mogli dodatno pisati provjeru pod velikim odmorom, učenici to nisu naveli. Treća strana nije bila prisutna.

- Odlazak na godišnji odmor dana 17. lipnja 2022., na dan kada imaju predzadnji sat matematike.

- Neodržani puni zadnji sat nastave na kojem samo zaključuje ocjene i pusta ih doma nakon 20 minuta, o čemu postoji zapis kod osiguranja o vremenu ulaska u automobil, a to mogu i osobno potvrditi jer sam u 13:40 bila doma kad je moj sin došao iz škole koja mu je trebala trajati do 14 sati. Napominjem da to radi, odnosno ne pruža mogućnost ispravka zadnji sat i cak ih na pola nastavnog sata pusta doma usprkos činjenici da na predzadnji sat na kojemu bi možda dozvolila ispravak nije došla jer je bila na godišnjem odmoru.

"U testu bilo gradivo koje nije ispredavano"
- Ponudila je trima učenicima da pišu za odličnu ocjenu test iz cjelokupnog gradiva matematike, koje uključuje i gradivo koje nije ispredavala ni ona, niti zamjena, jer škola nije uspjela osigurati zamjenu. Neispredavano gradivo kojega je pismeno provjerila i zbog čega je i nastala ova situacija, odnosno, čisto matematički gledano, aritmetički prosjek za vrlo dobar. I dalje ostaje potpuno nejasno kako je moguće dozvoliti pisanu provjeru gradiva za koje nije održana nastava, odnosno kako je moguće tu ocjenu računati u prosjek na isti način kao i ocjene za koje je nastava održana u punom obimu. Neuzimanjem ocjene iz provjere u izračun zaključne ocjene, ocjene za gradivo koje nije održano zbog višetjednog izostanka predmetne nastavnice matematike i nepronalaženja zamjene za vrijeme njezina izbivanja kod mojega bi sina dovelo do aritmetičkog prosjeka ocjena za odličan. Dakle, osim sto je zakinut za znanje, zakinut je i za ukupnu ocjenu iz istoga razloga, višetjednog izostanka predmetne nastavnice matematike s nastave bez osigurane zamjene.

Uz to, predmetna nastavnica matematike nije dala tijekom cijele godine niti jednu ocjenu iz zalaganja, čime šalje jasnu poruku da se ne treba truditi i raditi. Razredniku je, kako mi je sam rekao, rekla da bi trebala dati ocjenu ili ocjene iz zalaganja jer se moj sin, kao jedan od rijetkih, zalaže. Ali nije. Ravnateljica mi je rekla da taj element ocjenjivanja vise nije nužan. Iako ocjena iz zalaganja nije nužna, nego preporučljiva, jasno govori o odnosu prema trudu i zalaganju učenika.

Uz sve gore navedeno, a svjesna da se brojnim učenicima dižu ocjene, nije mi jasan ovakav stav ne samo predmetne nastavnice matematike nego i cijele stručne službe koja svjesna svih nepravilnosti ne čini ništa osim daljnjeg zakidanja učenika. Zašto postoje dvostruki kriteriji u istoj školi, zašto se nekima izlazi u susret dizanjem ocjena, a u ovom slučaju se svjesno grubih pedagoških propusta i dalje zakida i kažnjava učenike!? Zelim biti jasna da niti jednom nisam ni usmeno, a niti sada pismeno zatražila da se ocjena zaokruži na odličan, samo tražim objašnjenje za sve uočene nepravilnosti koje učenike zakidaju kako u znanju, tako i ocjenama, a za sto nisu krivi i na sto nisu mogli utjecati ni oni, niti mi roditelji.

Napominjem da nisam išla na razgovor s predmetnom nastavnicom matematike jer je razrednik rekao da za time nema potrebe u ovom trenutku i da će on razgovarati.

Na brojne pedagoške propuste predmetne nastavnice matematike, pravodobno i u vise navrata, upozoravala sam usmeno od listopada 2021. godine i razrednika i stručnu suradnicu pedagoginju.

U iščekivanju Vašeg pisanog odgovora kao odgovorne osobe kako za zakonitost rada škole u cjelini, tako i za rad nastavnika koji u njoj rade, srdačno Vas pozdravljam.

Sanja Musić Milanović", piše u mailu.

Tagovi: Sanja Musić Milanović, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE