GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Ustavni sud treba ukinuti, ovo je državni udar

Milanović: Ustavni sud treba ukinuti, ovo je državni udar
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2022 / 16:34
Autor: SEEbiz

SLAVONSKI BROD - Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom ispraćaju 37. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo, nakon čega se obratio medijima.

Prvo se osvrnuo na današnju odluku Ustavnog suda kojom se odbacuju dvije referendumske inicijative koje je snažno podupirao Most i za njih skupio impresivnih više od 400 tisuća potpisa.

“Kad je Josipović okupio ustavne stručnjake, jedan od prijedloga jednog profesora je i da se unese pojam epidemija. Nisu niti slutili da će izbiti epidemija. Međutim, cijela tema je passe. Ustavni sud ide dva koraka dalje i radi nešto što se nitko drugi nije drznuo raditi. Ovo je strašno što se dogodilo, to je gaženje Ustava kojem sam i ja pisao. Kad smo usvojili izmjenu ustava, zaključili smo da to moramo napraviti da bi uspio referendum. Bili smo svjesni da smo otvorili Pandorinu kutiju. Ta grupa ljudi koja je uzrupirala hrvatski Ustav, oni se bave zaštitom lika i djela Andreja Plenkovića. Što bi smetalo da tamo piše i epidemija? Ništa, ali Plenković bi ispao krivac. Da su građani potpišu i da se Ustavni sud ukine, tko su oni da to preispituju. Oni su tražili izmjenu Ustava, kada traže izmjenu zakona onda je to drugo”, rekao je Milanović, prenose 24 sata.

Predsjednikove izjave dolaze nakon odluke Ustavnog suda da referendumska pitanja iz dviju Mostovih inicijativa o ukidanju covid potvrda i “stožerokracije” nisu u skladu s Ustavom.

“Taj organ je postao opasnost, sad vidim da nisam ovo očekivao i to u situaciji koja je neutralna. To su građani odlučili. Iznad svega je volja građana na referendumu. Ustavni sud je pogazio i uništava Ustav. Ovo je ozbiljna stvar, to se nikada nije dogodilo. Ustavni sud je sastavljen od politički odabranih ljudi. Kad počnu jednom napraviti stvari koje su danas napravili, tu se skidaju rukavice. Ukinimo Ustavni sud, on nema razloga postojati nakon ovoga danas. Njima nitko ne vjeruje. Ovo je državni udar”, dodao je.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Tagovi: zoran Milanović, Andrej Plenković, Ustavni sud RH, stožerokracija, covid potvrde
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE