GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović usporedio Plenkovića s Titom: Srušio je most na Neretvi da bi sagradio novi

Milanović usporedio Plenkovića s Titom: Srušio je most na Neretvi da bi sagradio novi
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2022 / 11:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Kraš prehrambenu industriju prigodom 110. obljetnice tvrtke. Nakon obilaska kompanije i razgovora s Upravom obratio se medijima.

'Tvrtka ima jako tržišnu poziciju i mora ići naprijed. Tvrka je očuvana i može više. Kao i Podravka. To su firme za koje navijam. Nisam advokat Kraša ima tu i drugih konditorskih tvrtki', izjavio je Milanović.

Na pitanja novinara o komunikaciji s Plenkovićem kaže kako je pisao premijeru.

'Ovo što smo dobili za MORH je 20 posto skuplje. 200 milijuna eura je manje za vojsku. PDV se ne vraća u vojsku. Sabor je treća strana, a Banožić predstavlja Hrvatsku prema prodavatelju', rekao je.

Predsjednik kaže da je tek prije dva dana rečeno da će dobiti ugovore o kupnji aviona Rafalea jer je 'Plenković bio dobre volje'.

'Bitno je da to Sabor dobije. Sabor je treća strana, a Banožić predstavlja Hrvatsku. Dotle smo došli, da se Sabor tretira kao treća strana. Sabor može puno toga i treba. Ovo je nezabilježen oblik bezobrazluka prema Saboru', izjavio je predsjednik.

Istaknuo je kako je ugovor sklapan potpuno netransparentno. 'Hrvatska ne zna, ne znaju saborski zastupnici, ne zna Odbor za obranu, ja sam sporedan, ja sam to radi etikete upitao'.

'Ugovor je sklapan u tajnosti i razumljiva je razina tajnosti, ali prema Saboru ne', rekao je Milanović.

Navodi kako je MORH u nekoliko navrata bio izvan pregovora o kupnji američkih Bradleya, a da je premijer Plenković preuzeo stvari u svoje ruke.

'Objašnjenje da ovo nije moj projekt - naravno da nije. Ovo je projekt cijele Hrvatske. Plenković je Tito. Tito je srušio most pa gradio novi, bolji i tumačio ga kao svoju genijalnost. Na kraju ćemo dobiti još dva čađava karburatora', rekao je Milanović.

Tagovi: Zoran Milanović, Andrej Plenković, Mario Banožić, Ukrajina
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE