GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Stožer je u stvari ništa

Milanović: Stožer je u stvari ništa
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2020 / 07:49
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u utorak da doživljava kao kompliment komentar premijera Andreja Plenkovića da reciklira stvari oko neustavnosti Nacionalnog stožera jer je recikliranje - vrsta osviještenosti.

"Plenkovićevu izjavu da je to reciklaža doživljavam kao kompliment. Sutra ćemo nositi recikliranu robu, dakle, to je vrsta osviještenosti. Da, mi živimo u vremenu reciklaže, a posebno ako nekome treba deset puta ponavljati najočitije stvari", kazao je Milanović nakon svečane sjednice općinskog vijeća Vela Luke.

Smatra da se Plenković "vjerojatno boji da mu se Sabor ne bi uplitao u posao, da mu ne bi komplicirao život". "To je donekle racionalan strah, polazim od toga da nema nikakve diktatorske niti uzurpatorske namjere. Ali, 'de facto', imamo problem i on se vrlo lako da riješiti", ustvrdio je Milanović, dodavši da će "biti još reciklaža".

Reciklaža je, kaže, kada od nečega što je potrošeno i trulo napravite nešto što je novo. "To ja radim", dodao je.

Sabor je iznad stožera

Zalaže se da se postojeće odluke Stožera, koje se donose i "koje se ljudima nameću", pokriju odlukom Sabora. "Sabor je iznad Stožera. Stožer je u stvari ništa", kaže.

Ne misli da Vlada uvodi autokraciju, ali "postoji nešto što se zove uzurpiranje tuđih prava". "Ovo je pravo Sabora i Sabor o tome mora odlučivati", smatra Milanović.

Odbacio je mogućnost da se sastane s premijerom i porazgovara s njim o tome. "Ne, ovo moja dužnost, ja to govorim javno", rekao je.

"Kao predsjednik ću uvijek upozoravati na situacije koje su granične i potencijalno prijete situacijom, odnosno stanjem u kojem grupa, da se ne uvrijede, anonimnih ljudi, upravljaju vašim životom. Može, na kratko vrijeme, svaki put uz odluku Sabora. To govorim ovako polako i dosadno da bi pametnjakovići koji izvrću moje riječi se umorili od reciklaže", istaknuo je.

Milanović tvrdi i da aplikacija "Stop Covid-19" ne može postati obavezna na jesen kao što to najavljuje ministar zdravstva Vili Beroš ukoliko situacija postane ozbiljnija.

"Nema načina da se to utjera, osima ako Sabor sam ne donese takvu odluku dvotrećinskom većinom", ustvrdio je.

Proslava Oluje trebala biti na kninskoj tvrđavi, a ne na kolodvoru

Vezano za obljetnicu "Oluje" i tko će doći odgovorio je da bi "trebali doći svi". Ipak smatra da bi bilo bolje da se centralni događaj održi na kninskoj tvrđavi jer je simboličko mjesto, a ne na kolodvoru, na čemu, kaže, premijer inzistira.

"Kolodvor je spomenik Josipe Rimac koji je platila moja Vlada. Na tvrđavi je razvijena hrvatska zastava, to je bila utvrda zadnjeg hrvatskog kralja Zvonimira, tako povijesni izvori kažu", zaključio je.

Tagovi: Zoran Milanović, Andrej Plenković, reciklaža, Nacionalni stožer, Oluja
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE