GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović se hitno sastao s vojnim vrhom i oštro osudio rusku agresiju

Milanović se hitno sastao s vojnim vrhom i oštro osudio rusku agresiju
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2022 / 14:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović oštro osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu, a napade ruskih vojnih snaga smatra neprihvatljivim kršenjem ukrajinskog suvereniteta, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

Predsjednik je pozvao Rusiju na prekid vojnih napada protiv Ukrajine, nada se brzom smirivanju situacije i nastavku diplomatskih aktivnosti u cilju pronalaženja mirnog rješenja. Predsjednik Milanović izražava žaljenje zbog ljudskih žrtava u Ukrajini. Republika Hrvatska kao članica NATO-a i Europske unije postupat će u ovoj situaciji u okviru svojih obveza.

Zbog ratnog sukoba u Ukrajini predsjednik Milanović sazvao je jutros hitan sastanak s čelnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i hrvatskih obavještajnih agencija. Na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su načelnik Glavnog stožera OSRH, admiral Robert Hranj, direktor Glavnog stožera OSRH, general bojnik Ivica Olujić, zapovjednik Zapovjedno operativnog središta Glavnog stožera OSRH, brigadni general Ivan Turkalj, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić i ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije Ivica Kinder.

Vojni vrh i čelnici obavještajnih agencija informirali su predsjednika Milanovića o aktualnoj situaciji i mogućem razvoju događaja u Ukrajini. Uz predsjednika Milanovića, na sastanku su bili predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i savjetnik predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.

Predsjednik Milanović razgovarao je jutros i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, s kojim je u stalnom kontaktu vezano uz situaciju u Ukrajini.

Tagovi: Zoran Milanović, Rusija, Ukrajina, Ben Wallace
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE