GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović poručio Jandrokoviću: Samo ti mudruj i idi u Finsku na izbore

Milanović poručio Jandrokoviću: Samo ti mudruj i idi u Finsku na izbore
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2022 / 16:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 31. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade "Gromovi“ i dodjeli beretki pripadnicima 2. mehanizirane bojne "Gromovi“. Nakon toga dao je izjavu za medije.

Govorio je o proširenju NATO saveza te je rekao da on i premijer Andrej Plenković trebaju biti jedinstveni. “Tada bi nas shvatili ozbiljno.”

“Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH”, kazao je predsjednik Milanović.

Odgovorio je i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću. “Odgovaram grubo onima koji vrijeđaju i provociraju, drago mi je za taj suzdržani ton. Ali, to me neće uspavati. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti već nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate. Neodgovorno je da netko tko vdoi hrvatsku državu da ne koristi sve instrumente koje mu stoje na raspolaganju. Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija.”

“Rusija me se ne tiče, ja pomažem sebi”, dodao je, refereirajući se na izjave predsjednika Sabora.

“Mi se ponašamo kao da nismo država. Nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti samo mudruj i idi u Finsku na izbore”, poručio je Milanović.

“Nisam ja mudrac, starac već hrvatski predsjednik”, dodao je.

Kazao je da nema nikakvih informacija o Hrvatu kojeg su zarobili Rusi.

Ponovno se osvrnuo na ministra Marija Banožića i Državne imovine.

“Razina gorljivosti i srčanosti kojom je Banožić pristupio zaštiti pojedinaca trebala nam je ’91., da smo bili tako gorljvi, a bili smo, Srbi ne bi došli do Dunava. Čovjek se ubio da zezne državu i da pomogne nekome tko vara državu”, kazao je Milanović.

“Što takav čovjek radi na slobodi, a kamoli u Vladi?”, upitao je pa se osvrnuo na oporbu za koju kaže da nije otvorila tu temu. “ili je poslovno nesposoban ili je kriminalac.”

“Taj je trebao odletjeti prvi, katastrofa je za Hrvatsku”, rekao je o Banožiću.

Upitan je hoće li Slovenija blokirati ulazak Hrvatske u Schengen.

“Ha, zeznut će sebe… Uvijek kada dolazi neka lijeva vlada kad dolazi s impulzivnom podrškom želi biti nacionalna. Žele pokazati da su Slovenci i da nisu mekani. Meni su Slovenci najbliži”, rekao je.

Tagovi: Zoran Milanović, Gordan Jandroković, Mario Banožić, Finska, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE