GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović odgovorio Plenkoviću: Ljut sam i bijesan

Milanović odgovorio Plenkoviću: Ljut sam i bijesan
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2020 / 12:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - “Nisam ja uopće nervozan, nego bijesan. Ljut sam kad vidim što se događa, a ovo je ozbiljan skandal i točka na kojem društvo može otići u krivom smjeru. Ja sam samo želio pomoći Plenkoviću”, poručio je predsjednik Zoran Milanović danas u novoj izjavi na temu afere Janaf i svojeg stava da je premijer morao biti obavješten oko istrage.

Tvrdi da informiranost ne znači da bi premijer utjecao na istragu.

“Ne može se govoriti da je premijer neka maza koja sa strane radi samo ono što ga ne može izložiti, a onda dovuče za ruku glavnog državnog odvjetnika na slikanje. Plenković je glupošću svojih suradnika doveden u neugodnu situaciju, jer za ovo mu je trebalo biti rečeno makar naknadno, do veljače kad su opet imenovali direktora. Očito ga nisu informirali, jer da jesu, vjerojatno ne bi imenovao Kovačevića na još jedan mandat. Morao je biti detaljno informiran naknadno, jer to utječe na njegov posao i reputaciju. On nije brifiran i to je skandal”, dodao je Milanović.

Nije mu jasno zašto Kovačević i Petek nisu uhićeni u “klubu” kod primopredaje 1,96 milijuna kuna mita, nego je sve zaustavljeno, a posao finaliziran deset mjeseci kasnije.

“Tko odlučuje tko će biti uhićen, policajac ili državni odvjetnik? Evo, rekao sam uhićen, ispričavam se Turudiću koji me ispravljao u pauzi svojih kartaških seansi. Mi ne znamo je li taj novac predan, mi možemo vjerovati policiji. Nemamo dokaz za to, a mogli smo ga imati, jer se odustalo od upada u to mjesto. Racije ili kako da velim da se Turudić ne uznemiri. Još deset mjeseci kasnije je trajala istraga i u tih deset mjeseci smo dobili zapanjujuće podatke. Što? Da je netko nekom obećao još 100 tisuća kuna”, sipao je Milanović pa nastavio na istu temu.

“Ako nisi ulovio lava kojeg si imao na puškometu, a to je bio direktor Janafa, na kraju si mi donio očerupanu kokoš. Lava preskočiš samo ako ideš prema King Kongu, a ovo je bio King Kong. Da bilo tko od vas u svom poslu napravi takvu procjenu, ne bi dobio samo otkaz nego bi morao obeštetiti svoju firmu”, dodao je predsjednik.


Kaže kako sve ovo što govori nije pokušaj utjecaja na sud.


“Neka Turudić ne priča bezvezarije. To nije utjecaj na sud, nego komentiranje istrage”, zaključio je.

Tagovi: Zoran Milanović, andrej Plenković, Krešo Petek, afera Janaf, Dragan Kovačević
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE