GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Obljetnicu Oluje proslavit ću s ratnim zapovjednicima na kninskoj tvrđavi

Milanović: Obljetnicu Oluje proslavit ću s ratnim zapovjednicima na kninskoj tvrđavi
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2020 / 18:11
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu da će 25. godišnjicu akcije 'Oluja' proslaviti na kninskoj tvrđavi s ratnim zapovjednicima 4. kolovoza kada će im uručiti odlikovanja.

Ujutro, 4. kolovoza, na tvrđavi ću se susresti s predstavnicima postojbe Prvi hrvatski redarstvenik, a navečer tog dana s predstavnicima Hrvatske vojske te dati odlikovanja i promaknuća, rekao je Milanović u Rijeci.

Među ostalim, odlikovat će i gardijske brigade HVO-a koje su djelovale pod hrvatskim zapovjedništvom kao dio Hrvatske vojske u 'Oluji' i čiji su pripadnici ginuli za oslobađanje hrvatskog teritorija.

Ne mogu spriječiti svečanost u Čavoglavama, ali mogu reći što je bolje

Predsjednik Milanović ustvrdio je da je kninska tvrđava kultno i mitsko, te panhrvatsko mjesto, a na upit novinara da komentira spor oko mjesta obilježavanja 'Oluje' u Kninu, odgovorio je da Vlada može organizirati svečanost gdje želi, pa i u Čavoglavama, a da to on ne može spriječiti, nego da samo može reći što misli da je bolje.

"Knin je u tom smislu ništa, a to je bio i 1991. godine. Bio je prašnjava željeznička postaja, s puno vojnika i tvornicom šarafa, bez novaca, intelekta i bez ideja, a imaginarij pobune je rađen u Beogradu. Ne znam tko mi može zamjeriti na ovome, građani koji su napustili Knin i žive u Kragujevcu“, rekao je Milanović.

Pobjeda u 'Oluji' je neokrnjena, čista i junačka, a ubojstvo staraca u Gruborima je razbojništvo

Na pitanje o mogućem vezivanju proslave u Kninu s obilježavanjem stradanja srpskih civila u Gruborima nakon 'Oluje', Milanović je ustvrdio da bi se u Gruborima trebalo obilježavati na dan kad se tamo i dogodilo ubojstvo.

"Starci su ubijeni kukavički i divljački, to je bilo razbojništvo, a pobjeda gardijskih brigada i drugih postrojbi u 'Oluji' je neokrnjena, čista i junačka, te Hrvatska nema kompleksa i ne mora se posipati pepelom“, kazao je.

Istaknuo je da će vjerojatno otići i na obilježavanje godišnjice ubojstava u Gruborima.

Na pitanje zbog čega se rukuje s brojnim ljudima, uz to što ne nosi masku, Milanović je odgovorio da stalno čisti ruke alkoholom nakon toga.

Pozdrav laktovima je glupost

Shvatio sam da je pozdrav laktovima glupost jer čovjeku dolaziš na pola metra, a kad se rukuješ dolaziš na jedan metar, rekao je.

Predsjednik RH Zoran Milanović sudjelovao je na Ljetnoj pravnoj školi pod nazivom Diplomacija i pravo 2020. na Pravnom fakultetu u Rijeci. Održao je predavanje sudionicima ljetne škole, zatvoreno za novinstvo. Na ovogodišnjoj ljetnoj školi sudjeluje 27 sudionika iz 14 zemalja. U sedam dosadašnjih izdanja škole bilo je ukupno 450 sudionika iz 35 zemalja.

Tagovi: Zoran Milanović, Oluja, Hrvatska vojska, Čavoglave, Grubori
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE