GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o veleposlanicima: Je li Plenković u induciranoj komi?

Milanović o veleposlanicima: Je li Plenković u induciranoj komi?
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2021 / 13:19
Autor: SEEbiz / N1 info
SAMOBOR - Predsjednik Zoran Milanović sudjelovat će u subotu na dodjeli nagrada najboljim proizvođačima samoborskih salama na tradicionalnoj 34. Samoborskoj salamijadi. Nakon dodjela nagrada Milanović će obići izložene proizvode samoborskih obrtnika na Trgu kralja Tomislava.

Medijima je dao izjavu u kojoj je najprije komentirao Nacionalni plan oporavka.

”Da sam ja premijer vodio bih računa o tome da to bude što transparentnije. A ovo je netransparentno, ne znam uopće što je u tome”, kaže Milanović.

Dodao je da kada se uzima novac iz Europske unije treba biti jasno u što taj novac ide.

”Ne znam niti jedan projekt unutra”, rekao je predsjednik.

Milanović dodaje da bi Nacionalni plan trebao biti transparentan kako bi se odagnale sve sumnje da nešto nije u redu. Kaže da mu nije jasno zašto je premijer uopće s takvim planom došao u Hrvatski sabor.

Rekao je da on kao predsjednik ne može predlagati što bi trebalo ići u Nacionalni plan oporavka, javlja N1.

Osvrnuo se na jučerašnju izjavu da “nas u Okučanima čeka cirkus”.

“Dogodit će se cirkus s protokolom. Glumit ćemo na otvorenim prostorima, polagat ćemo vijence u pet delegacija i to će trajati do Božića. To je način da se izbjegne zajedničko obilježavanje”, kazao je i dodao da se ljude dovodi u neugodnu poziciju. ”Ne znaju gdje će ići. Ja ću ići prvi i voditi sa sobom vojni vrh, a ljudi bi tamo onda trebali biti cijeli dan i čekati HDZ koji želi da idu s njima”, kaže Milanović.

Odgovorio je na pitanje hoće li otići iz Okučana ako se tamo, kao i prošle godine, pojavi netko s ustaškim obilježjima.

”Prošle su godine ušli u protokol. Ove godine neće. To se dogodilo u režiji čitave Vlade, oni su to dopustili. Drugo je kad netko stoji sa strane, ja na to ne mogu utjecati”, poručuje predsjednik Republike i dodaje da u Jasenovcu takvih problema nije bilo.

”Samo zato jer je dolazio Plenković”, smatra.

Komentirao je i nadolazeće lokalne izbore.

“Na izborima će pobijediti oni koji budu najenergičniji, najuvjerljiviji i na kraju i oprezni i lukavi. Zato politika nije za svakoga.”

Komentirao je i hoće li prvi nazvati Plenkovića da se dogovore o veleposlanicima.

“Je li Plenković u induciranoj komi? Ne očekujem ništa, ima ministra, to je moglo biti deset puta biti riješeno. Pokušavam svojim ograničenim mogućnostima spriječiti da HDZ zgrabi i odere sve. Sve ide u tom pravcu, to je želja za totalnom dominacijom i ja tome stojim na putu”, poručio je Milanović.

“Ovo je neka vrsta Kubanske krize, samo nema rata. On je Hruščov, ja sam Kennedy. Ja ne bi htio biti Hruščov”, zaključio je Milanović, dodajući da je "problem isključivo u Plenkoviću, čovjek želi kontrolirati apsolutno sve".

Fotografija: Emica Elvedji, Pixsell

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, veleposlanici, Kubanska kriza, Okučani, Bljesak
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE