GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o Rafaleima: Netko je maznuo 200 milijuna eura!

Milanović o Rafaleima: Netko je maznuo 200 milijuna eura!
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2021 / 14:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obljetnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Nakon toga je dao izjavu za medije.

'Nakon Nove godine dolaze dva poklonjena američka helikoptera i dva koja smo kupili, ali od hangara ništa. Skoro godinu dana će morati biti na kiši, nije ni natječaj napravljen. Nemam odgovora na to. To je totalni nemar. Oni ne smiju biti na kiši jer za to nema opravdanja. Hangari nisu kineski zid, to je jednostavan posao', kazao je Milanović.

'Nadam se samo da avioni na kraju neće koštati milijardu i 300 milijuna, to je ozbiljan problem. To se knjiži u MORH-u. 200 milijuna eura je maznuto, nestalo', kaže Milanović.

'Hranj je na godišnjem. Da je ministar došao, ne bi govorio. Dok ne promjeni neke stvari neće govoriti. Ja bih volio da je pored mene netko normalan koji ne mobingira ljude. Premijer vjerojatno traži novog ministra', kazao je Milanović.

'Dok se ne vrati Burčula i dok se ne prestane maltretirati Hranja, bit će ovako. Neće ni primirisat'i, kazao je Milanović o ministru obrane.

Govorio je i o nabavci Bradleya. 'Nekome je u interesu da se to ne uzme. Netko to minira, to je ultimativni bezobrazluk. Kongres je donio tu odluku i ona se može ponoviti, ali tako nepouzdanim partnerima to neće nitko napraviti. Netko valjda želi uzeti proviziju. Ne želiš nešto što je američko, to je super roba', kazao je.

Na pitanje tko je 'maznuo' novce, kazao je: 'Nisam rekao da je netko došao s vrećama krumpira i utrpao novac. Taj novac je nestao. Ono što je projicirano u proračunu je laž. Ako nešto najavljujete, onda je sljedeći korak da to stavite u proračun. Najavljeno je, lagalo se, nije stavljeno u proračun.'

'Ja sam sazvao Vijeće za obranu, što više mogu napraviti? Tražio sam da priopćenje izrazi da stanje nije zadovoljavajuće, i to je odbijeno. Što da još radim?', zapitao se.

Kazao je da neće otkriti detalje svojih putovanja. 'To je pitanje sigurnosti. Ja ne letim iz hobija Pilatusima, ne ustupam besplatno borbena sredstvo drugima. Kad idem na Komižu, to radi vojska. Kad negdje letim, ja letim kao prtljaga. Kakva je oprema, helikopterima se leti samo ljeti', poručio je.

OGLAS

Kazao je da će tražiti na uvid ugovore o nabavi Rafalea. 'Kad je donesena odluka da se ide u pregovore s Francuzima, taj tren ispada Hranj. Pregovore tad preuzimaju Plenković, Banožić i Frka Petešić. Između odluke o uzimanju Rafalea i ugovora, to su tri Volge koju moraš preplivati prsnim stilom. Vi znate da ja nemam te ugovore', kazao je.

'Srebrenica je slučaj u kojem ima elementi genocidnih radnji...', citirao je Milanović Milorada Pupovca iz 2014. 'Ljudi koji to govore, mene prozivaju', kazao je Milanović.

Tagovi: Zoran milanović, Elvis Burčul, Andrej Plenković, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE