GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o pohvalama Lavrova: Bio sam hladan s njim

Milanović o pohvalama Lavrova: Bio sam hladan s njim
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2023 / 15:09
Autor: SEEbiz
ZADAR - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović jutros boravi u posjetu Zadarskoj županiji. Održao je konferenciju za novinare.

Predsjednik je komentirao javnu pohvalu ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, što je naišlo na negativne reakcije i komentare da je zabrinjavajuće da hrvatskog predsjednika hvali agresor.

“To samo budala može misliti”, rekao je Milanović te dodao: “Žao mi je gledati saborske zastupnice kojima su zjenice velike ko gruzijske lubenice. To je činjenica. O čemu razgovaraju danas čelnici europskih zemalja koji se sastaju u Davosu?” rekao je.

“Ne znanima me i ne znam što Lavrov time misli postići. Mene se to ne tiče. Ja sam se jednom samo s njim susreo, bio sam hladan s njim kao uvijek s Rusima, jer treba uvijek biti oprezan, za razliku od našeg Grlenca (Grlića Radmana) koji je otišao Lavrovu u Moskvu ničim izazvan, rat je već bio na rubu, i pozvao ga da dođe u Hrvatsku, prenio poziv Putinu”, dodao je.

“Napravljen je niz katastrofalnih grešaka i ovo je toliko opasno. Ovakve zemlje nisu nikada dobre u ratnim sukobima. Na nama nije da moraliziramo i da se priprema na najgore, nego da izbjegnemo najgore. Jesmo li pomogli Ukrajini? Jesmo im poslali oružje? Ali obuke ukrajinskih vojnika neće biti”, kazao je, prenosi N1. Dodao je da je da je to zato što većina hrvatskih građana ne želi.

“Nitko normalan nije za Rusiju i protiv Ukrajine", rekao je potom.

Komentirao je ministra obrane Marija Banožića i kadroviranje u Oružanim snagama.

“Niz položaja nije popunjen u Oružanim snagama. Mi ne znamo jesu li ljudi pod izvidima ili ne, ja nemam te informacije, imate li ih vi? Užas, to je tipična njihova igra. Moramo sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i Plenković to eskivira već mjesecima i sad hoće telefonsku sjednicu. Neće biti telefonske sjednice, to nek radi sa svojom vladom”, rekao je Milanović.

"Tretira nas se kao bezveznjake, kao zadnje od zadnjih", rekao je Milanović o pismu Borella Grliću Radmanu o zahtjevu da sudjelujemo u misiji u BiH, koje je već spominjao.

Fotografija: Ured predsjednika

Tagovi: Zoran Milanović, Sergej Lavrov, Rusija
PROČITAJ I OVO
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE