GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o obveznom vojnom roku: Čak ni Rusija to nema

Milanović o obveznom vojnom roku: Čak ni Rusija to nema
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 14:11
Autor: SEEbiz / N1 info
SLUNJ - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić prisustvuju međunarodnoj vojnoj vježbi "Immediate Response 21" u kojoj, na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju, sudjeluje više od 1500 pripadnika hrvatskih, partnerskih i savezničkih Oružanih snaga.

Međunarodnoj vojnog vježbi, uz predsjednika Milanovića i ministra Banožića, nazoče i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj te zapovjednik američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku general zbora Christopher Cavoli.

Predsjednik Milanović obratio se medijima. Rekao je da je vojna vježba dobro napravljena.

Upitan o uvođenju obveznog vojnog roka, Milanović je rekao da ga takve stvari zanimaju isključivo u funkciji obrane zemlje. “U Ustavu ne piše obvezan vojni rok, nego da građani koji mogu da sudjeluju prema sposobnostima, a oni koji ne žele da ne moraju”, rekao je Milanović.

“Čak ni Rusija nema obvezni vojni rok. O tome treba dobro razmisliti, jedini uvjet je u funkciji obrane Republike Hrvatske”, rekao je Milanović.

“Punoljetni građani mogu sami odlučiti. To bi bilo komplicirano i trebalo bi pripremati nekoliko godina, a i troškovi su veliki. Imamo Ustav kakav imamo, u njemu piše da je vojna obveza obveza, ali – jedno ogromno ali”, rekao je Milanović.

Komentirao je i izjavu premijera Plenkovića da je on zbog izjava o Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji huškač.

“Ja sam huškač s Pantovčaka? Čime sam ja to huškač? Time što sam upozorio da je politika jedne države prema drugoj državi nekoretna, da je to iskaljivanje na slabijima. Rekao sam da je pritisak i ucjenjivanje jedne male države da se uđe u Schengen pogrešan način. Ja to osjećam kao svoje poslanje, građansko, ljudsko, netko bi rekao kršćansko, da takve stvari kažem. Što se to dogodilo, a Plenković zna, a ja ne znam kao predsjednik države?”, upitao je Milanović.

Je li normalno da predsjednik Vlade kaže takvu stvar i stane. Incidenti prema Bugarima? U Hrvatskoj praktički nema Bugara. Što se to dogodilo u Hrvatskoj? To je vrlo neodgovorno ponašanje. Pitajte čovjeka što je mislio, ništa nema u novinama, policija nije ništa objavila. Što se dogodilo? Nekome se prosula torba leblebija, boranije?, rekao je Milanović.

Tagovi: Zoran Milanović, Mario Banožić, Andrej Plenković, obvezni vojni rok, vojni rok
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE