GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o izborima u BiH: Ovo je spomenik hrvatskoj traljavosti

Milanović o izborima u BiH: Ovo je spomenik hrvatskoj traljavosti
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2022 / 10:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na 14. konferenciji o održivom razvoju nakon čega je dao izjavu za medije.

Komentirao je izbore u BiH. "Ovo je fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti i traljavosti." "HDZ nije jednako hrvatski narod", dodao je. Navodi da je HDZ dobro prošao u županijama gdje su Hrvati, prenosi N1. "Opet je izabran Komšić, 1.5 godinu dana pokušavam vikati o ovoj temi. Uspiješ, vidiš da postoje planovi da se Hrvati marginaliziraju, uporno se ne provodi odluka Ustavnog suda – odluka Ljubić", nastavio je predsjednik.

"Ako Plenković želi biti zaslužan za to, neka bude. Što je napravio Schmidt? On je zadnji dan donio neku odluku kojom je kao spasio Hrvate. Nigdje u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić, jer ako se na to referira, onda moraš maknuti Komšića", rekao je Milanović.

Ističe da je ovo katastrofa za hrvatsku vanjsku politiku. "Hrvatska je ovo mogla riješiti, djelovanje prije svega Plenkovićeve vlade." "HDZ je prikupio orahe, zimnicu, fermentirano voće, to će trajati neko vrijeme", dodao je.

Dodao je da će u sljedeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.

Osvrnuo se i na Željka Komšića, navodeći da on ne smije doći u mjesta gdje žive Hrvati. Čestitao je Bećiroviću i Cvijanović.

"Prije 10 godina sam kao relativno blizak Komšiću i na čijim skupovima sam držao zapaljive govore, nagovarao Lagumdžiju da se on kandidira, ali se nije usudio jer se bojao poraza. Bećirović se nije bojao jednog poraza, a drugi put je pobijedio", kazao je Milanović.

"U ovom slučaju smo pokazali slabost i atrofiju zahvaljujući Plenkoviću i njegovim trbuhozborcima", dodao je.

Što se tiče Mostove inicijative da se Komšića proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, kaže da se slaže u supstanci s tim.

Tagovi: Zoran Milanović, Hrvati u BiH, Željko Komšić, Christian Schmidt, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Pahor: Imam ideju za nastavak dijaloga Beograda i Prištine
IDEJE
Pahor: Imam ideju za nastavak dijaloga Beograda i Prištine
LJUBLJANA - Bivši predsednik Slovenije Borut Pahor najavio je da će njegova kancelarija i Ministarstvo spoljnih poslova najverovatnije naredne nedelje Briselu proslediti njegovu kandidaturu za mesto specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine.
Vučić i Orban spremaju crveni tepih za Xi Jinpinga
DOBRODOŠLICA
Vučić i Orban spremaju crveni tepih za Xi Jinpinga
BUDIMPEŠTA - Kineski čelnik Xi Jinping provest će najveći dio svoje petodnevne turneje po Europi ovog tjedna u dvije male zemlje na istočnoj polovici kontinenta, regiji koju je Peking koristio kao uporište za svoje rastuće gospodarske ambicije u Europi.
Hrebak: Nisam oduševljen načinom na koji se slaže većina
KOALICIJA
Hrebak: Nisam oduševljen načinom na koji se slaže većina
ZAGREB - U utorak će se održati sastanci koji bi mogli odrediti vodstvo Hrvatske u iduće četiri godine.
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
PORUKE
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
ZAGREB - Marija Selak Raspudić bila je gošća HTV-ove emisije Nedjeljom u 2.
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE