GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović o datumu izbora: Ne znam kako se to mijenja u demokratskoj državi

Milanović o datumu izbora: Ne znam kako se to mijenja u demokratskoj državi
NEZNANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2020 / 19:37
Autor: SEEbiz / H
CETINJE - Predsjednik Zoran Milanović rekao je u ponedjeljak za posjeta Crnoj Gori da ne vidi razlog za odgodu izbora koje je raspisao za 5. srpnja i ne zna pravni mehanizam kako da se to promijeni u demokratskoj državi.

Milanović je nakon sastanka s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem na Cetinju odgovarao na pitanje novinara koje je zanimalo kakvi su izgledi za odogdu izbore zbog pojačanog broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

"Izbori u Hrvatskoj su 5. srpnja. Ja sam ih raspisao za taj datum i ne znam kako se to mijenja u demokratskoj državi", rekao je hrvatski predsjednik.

"Iskreno govoreći, o tome nisam ni razmišljao i neću sada govoriti da sam sugerirao ili ukazivao na to da možda ovo nije bio najbolji termin raspuštanja Sabora, ali sad kada je raspušten moramo ići na izbore”, rekao je Milanović.

U intervjuu za dnevnik jedne hrvatske televizije 21. svibnja Milanović je rekao da ne misli da je ovo najbolji trenutak za izbore, ali tako je odlučeno i on to poštuje.

Na Cetinju je rekao da je spreman saslušati svakoga tko smatra da postoje materijalni i zdravstveni razlozi za odgodu izbora, ali to neće ništa promjeniti.

“Ukoliko netko smatra da postoje materijalni I zdravstveni razlozi da se oni primjene i da su oni toliko dominantni I toliko prisutni i ukoliko zna koji je pravni okvir takvog rješenja spreman sam ga saslušati, ali ne mislim da je to u ovom trenutku rješenje", rekao je hrvatski predsjednik.

"Izbori su 5. srpnja i nema tu cinizma, šta ste tražili to ste dobili. Ne vidim razloga da se ne nastavi da se izbori ne održe”, rekao je Milanović.

Ranije u ponedjeljak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj zbog pojave koronavirusa kod sudionika teniskog turnira Adria Tour u Zadru da ne postoje indikacije zbog kojih bi se razmatralo pitanje odgode održavanja parlamentarnih izbora 5. srpnja.

U posljednjih 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Tagovi: Zoran Milanović, parlamentarni izbori u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE