GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Nisam za totalnu karantenu

Milanović: Nisam za totalnu karantenu
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2020 / 12:12
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović stigao je oko 11 sati ispred KB Dubrava. S ministrom obrane Damirom Krstičevićem obišao je kamp i šatore koje za prihvat oboljelih pacijenata podižu pripadnici Hrvatske vojske.

- U toku dana kamp će biti dovršen. Hrvatska vojska je spremna, a ja sam naložio i dodatne planove angažmana hrvatske vojske u potpori Stožeru civilne zaštite. Vidimo da je situacija složena i da traži odgovornost svih nas. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. Svi moramo biti spremni, hrvatska vojska ima kapaciteta i može pomoći - kazao je ministar Krstičević. Predsjednika su izvijestili da je kamp izgrađen u dva dana prema svim zahtjevima medicinske struke i trenutno može primiti 220 pacijenata, a po potrebi će se širiti. U šatorima će do kraja dana biti provedena struja i sve drugo potrebno. Predsjednik se zahvalio ministru i vojsci te dodao da se nada da neće biti potrebe za dodatnim kapacitetima.

- Zadatak je izvršen. Nadam se da neće doći do testiranja postavljenih kapaciteta. Ključno je da ljudi preuzmu odgovornost i ponašaju se kao da su zaraženi, a nisu. Lekciju smo naučili, neke stvari sada ipak znamo. Ponovit ću, važna je socijalna distanca. Družiti se s jako malim brojem ljudi, ne izlaziti van. I strpljenje. Ostalo će biti matematika. Mislim da Hrvatsku neće zadesiti situacija kao u Italiji, ali da se situacija može zakomplicirati, može - kazao je predsjednik.

Dodao je da u ovom trenutku nije za totalnu karantenu.

- I ovdje jedna suzdržnost, oportunizam ako hoćete, u donošenju odluka imaju smisla. Nema najpametnijih i u SAD-u se donose pogrešne odluke koje su se donosile nedavno u Europi kao što vidimo - kaže Milanović.

Tagovi: Zoran Milanović, Damir Krstičević, Hrvatska vojska, koronavirus, karantena
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE