GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović napustio obilježavanje akcije Maslenica

Milanović napustio obilježavanje akcije Maslenica
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2021 / 08:52
Autor: SEEbiz / N1 info
ZADAR - Povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93.“ Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske trebao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica '93.“ u Zadru.

No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb.

Predsjednik Milanović odbio je sudjelovati u obilježavanju kad je vidio da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja Za dom spremni. O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb, piše N1 televizija.

Ministar obrane RH Mario Banožić ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sudjelovat će na obilježavanju 28. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica ’93.

Program će započeti izvođenjem Himne, minutom šutnje, prigodnim pjesmama Klape HRM-a “Sveti Juraj“, čitanjem povjesnice VRO Maslenica, recitalom – čitanjem iz odlomka iz knjige Ivice Matešića-Jeremije, te polaganjem ruža uz spomen obilježje.

U 10 sati bit će služena sveta misa za Domovinu u Katedrali svete Stošije koju će predvoditi don Josip Radojica Pinčić. Za 11,45 sati planirano je polaganje vijenaca na spomen obilježju 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, a u 12,15 sati polaganje vijenaca na spomen obilježju 4. gardijske brigade “Pauci“ u Islamu Latinskom i otkrivanje spomen ploče poginulom hrvatskom branitelju Eriku Coliću.

Za 12,45 sati kod Zaštitnog pojasa DC 8 uz odmorište sjeverne strane Masleničkog mosta u Maslenici predviđeno je polaganje vijenaca kod spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica 93.

Tagovi: Zoran Milanović, akcija Maslenica, ustaška obilježja
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE