GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović najpopularniji političar u zemlji, slijedi ga Plenković

Milanović najpopularniji političar u zemlji, slijedi ga Plenković
CROBAROMETAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2020 / 20:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska 2020. godinu završava s HDZ-om kao najjačom strankom, ali i blagim optimizmom. Dnevnik Nove TV donosi svoje redovito mjesečno istraživanje Crobarometar, koje najbolje pokazuje trendove raspoloženja građana.

Predsjednik Milanović godinu završava kao najpopularniji političar. I u prosincu je popravio osobni rejting. Tako o njemu na kraju 2020. pozitivan dojam ima 58 posto ispitanika, a njih 37 posto negativan dojam.

Odmah iza njega je premijer Plenković koji može računati na 56 posto građana koji o njemu misle pozitivno, a njih 40 posto misli negativno. I premijer je popravio osobni rejting. Zapravo ne samo on, većina političara simpatičnija je u prosincu. Pa tako o Boži Petrovu pozitivan dojam ima 56 posto ispitanika, a 30 posto misli negativno. I Miroslav Škoro može biti zadovoljan i o njemu većina ima pozitivan dojam, 53 posto ispitanika ga podupire, a 42 posto ne podupire. Odmah iza njega je Peđa Grbin s potporom 52 posto ispitanika, a njih 28 posto o šefu SDP-a ima negativan dojam. Posljednji na toj listi je Tomislav Tomašević o kojem 44 posto ispitanika ima pozitivan dojam, a samo 18 posto negativan.

Za HDZ-ove birače očekivano prvi izbor je Andrej Plenković s 95 posto potpore, a drugi je donedavni glavni tajnik Gordan Jandroković s 88 posto i na trećem mjestu je Božo Petrov s 52 posto.

Kod SDP-ovih birača očekivano prvi izbor je Zoran Milanović s potporom od 90 posto. Peđa Grbin ipak je među svojim biračima lider, istina nakon predsjednika Milanovića, i može računati na 76 posto i na trećem mjestu je Anka Mrak Taritaš s potporom od 67 posto.

Prvi put najvećim problemom građani smatraju koronakrizu. Još prije mjesec dana problemi korone bili su na 5. mjestu, a u 30 dana dospjeli su na prvo mjesto liste prioriteta. Da se to riješi, želi 30 posto ispitanika. Gospodarstvo je na drugom mjestu kada se građane pita što su pravi problemi. To misli njih 15 posto. Slijedi problem nezaposlenosti koji želi riješiti 11 posto građana. Korupcija na najvišoj razini je velik problem za 10 posto ispitanika i na kraju loši političari. To problemom smatra 5 posto ispitanika.

Istraživanje je provela agencija IPSOS na uzorku od 991 ispitanika telefonskim putem od 16. do 22. prosinca. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

Tagovi: Zoran Milanović, Andrej Plenković, Crobarometar, Miroslav Škoro, Božo Petrov, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE