GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović na inauguraciju pozvao 39 uzvanika

Milanović na inauguraciju pozvao 39 uzvanika
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2020 / 16:55
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Na predsjedničku inauguraciju Zorana Milanovića, koja će se održati na Pantovčaku 18. veljače, s početkom u 12 sati, pozvano je 39 osoba u tri kategorije – dužnosnici po funkcijama, međi njima i dvojica bivših predsjednika, obitelj izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog stožera.

Rekao je to novinarima voditelj Ureda izabranog predsjednika Orsat Miljenić najavivši da će nakon službenog dijela inauguracije odmah biti održana i primopredaja dužnosti.

"Inauguracija će biti 18. veljače u 12 sati u Uredu predsjednice, trajat će sat, sat i 15 minuta. U prvom dijelu će biti samo polaganje prisege i govor izabranog predsjednika. Nakon toga će biti kratak koktel i nakon toga smo zamisli da se odmah izvede primopredaja, što nije dio same inauguracije. Ali, s obzirom na to da je ovo jedna radna inauguracija, na neki način, da bude spojeno jedno s drugim", rekao je Miljenić u izjavi u Uredu izabranog predsjednika na Iblerovom trgu u Zagrebu.

Što se tiče 39 pozvanih osoba na inauguraciju, rekao je, riječ je o tri kategorije.

"To su dužnosnici po funkcijama, predsjednik Vlade i uži kabinet Vlade, predsjednik Hrvatskog sabora i Predsjedništvo Sabora, načelnik Glavnog stožera OS RH i predsjednik i suci Ustavnog suda, koji su dio ceremonije. Drugi dio je obitelj izabranog predsjednika Milanovića i treći je stožer, dakle ljudi koji su s njim prošli kampanju", rekao je Miljenić.

Pozvani su uzvanici po funkcijama, odnosno neće biti predsjednika stranaka, diplomata ni predstavnika crkve.

Na inauguraciji na Pantovčaku tako će, uz aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, od dužnosnika biti predsjednik Sabora Gordan Jandroković i pet potpredsjednika Sabora, premijer Andrej Plenković i četiri potpredsjednika Vlade, predsjednik Vrhovnoga suda Đuro Sessa, načelnik Glavnog stožera te general Mirko Šundov.

Inauguraciji, koja će se održati u svečanoj dvorani na Pantovčaku nazočit će i dva bivša predsjednika Republike – Stjepan Mesić i Ivo Josipović, Milanovićeva supruga Sanja sa sinovima te Milanovićeva majka Gina, kao i 19 članova izbornoga stožera izabranog predsjednika.

Na ceremoniji inauguracije, u svečanoj dvorani sudjelovat će predsjednik i suci Ustavnoga suda, izvođači himne te klapa HRM-a, a na plato ispred Ureda predsjednice/predsjednika na Pantovčaku bit će orkestar HV-a te postroj Počasno-zaštitne bojne.

Milanović će prisegu položiti pred predsjednikom Ustavnoga suda, a sam scenarij inauguracije predviđa dolazak uzvanika u svečanu dvoranu, nakon toga dolazak sudaca Ustavnoga suda, a potom izabranog predsjednika Milanovića sa suprugom.

Slijedi izvođenje himne, polaganje prisege, potpisivanje prisege, govor, glazbena točka te koktel za uzvanike, doznaje se u Uredu izabranog predsjednika.

Sve je, kaže Miljenić, napravljeno u dogovoru i konzultacijama s Uredom aktualne predsjednice.

Primopredaja dužnosti bit će na prvom katu u Uredu predsjednice Republike.

Miljenić nije htio govoriti o tome tko će biti dio Milanovićevog tima na Pantovčaku. "To je posao kojim se bavi izabrani predsjednik i kada bude procijenio da treba informirati javnost, to će napraviti", rekao je.

Tagovi: Zoran Milanović, inauguracija Milanovića, Stjepan Mesić, Ivo Josipović, Kolinda Grabar-Kitarović, Andrej Plenković, Orsat Miljenić
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE