GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović iz Vukovara: Hrvatska ne zaboravlja svoje heroje

Milanović iz Vukovara: Hrvatska ne zaboravlja svoje heroje
PREDSJEDNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2022 / 18:02
Autor: SEEbiz

VUKOVAR - Predsjednik Republike Zoran Milanović poručio je u nedjelju iz Vukovara kako je general bojnik Blago Zadro za Hrvatsku dao sve te, Hrvatska ga ne zaboravlja, jer Hrvatska ne zaboravlja svoje heroje.

Na obilježavanju 31. obljetnice pogibije general bojnika Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla, ispred spomen-biste Blagi Zadri na Trpinjskoj cesti Milanović je kazao da je Zadro postao vojni lider, iako nije imao vojnu školu. “Ne samo zato što je bio hrabar, već zato što je objedinjavao ono što imaju rijetki ljudi, a to je energija koja se pretvara u snagu”, ustvrdio je.

“Ovdje je stvorena Hrvatska, koja je nezaustavljivo išla prema svom putu neovisnosti i samostalnosti, ali da nije bilo Vukovara to bi se dogodilo kasnije, a ne ranije, pod lošijim, a ne boljim okolnostima. I zato je žrtva tih ljudi golema i neopisiva, poručio je predsjednik Milanović.

Istaknuo je kako je Hrvatska postala država “upravo zahvaljujući takvim ljudima, i ta država je instrument za obranu nacionalnih interesa”.

Hrvatska se obranila goloruka, pod embargom, a Hrvatska vojska oslobodila je svoj teritorij, omogućila da se dogodi Daytonski sporazum i da se sjedne za stol, istaknuo je predsjednik Republike Milanović.

Naglasio je i kako Hrvatska pred sobom ima izazovne i zanimljive godine, “u kojima se moramo držati skupa, neke razlike zanemariti, jer do ove zemlje jedino je nama stalo, i nikome drugome”.

Za prijateljstvo i toleranciju potrebno je dvoje

Govoreći o odnosima sa susjedima Milanović je istaknuo kako je “za prijateljstvo i toleranciju potrebno dvoje”.

“Ako svake godine idem u Jasenovac, u Grubore i Varivode, ne očekujem da se netko tome klanja, ali da bar korektno namigne hrvatskim žrtvama na Ovčari. To bi bio red, a bez toga reda nema Europe, dobrih odnosa ni razumijevanja”, poručio je.

Izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović kazao je kako je prije 31. godinu Borovo Naselje izgubilo svoga legendarnog zapovjednika, a Hrvatska jednog od svojih heroja Domovinskog rata.

Prošla su tri desetljeća, ali sjećanje na Blagu Zadru i druge hrvatske heroje ne blijedi. Svima nam je i danas potrebna njegova vizija, patriotizam i snaga, rekao je Janović.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora zastupnik Nikola Mažar istaknuo je kako su “na ovome mjestu udareni temelji slobodne i suverene Hrvatske”, a da je Zadro bio jedan od najboljih zapovjednika u Domovinskom ratu.

Zadro nas je naučio da budemo jedni uz i za druge, da zajedno branimo vrijednosti doma, obitelji i domovine, i zato njegujući uspomenu na njega, njegujemo uspomenu na sve one koji su slijedili njegov put, rekao je Mažar.

Obilježavanje je nastavljeno mimohodom do mjesta pogibije Blage Zadre, a predsjednik Milanović je tijekom boravka u Vukovaru posjetio novoobnovljenu zgradu Radničkog doma u Borovu Naselju.

Tagovi: Zoran Milanović, Vukovar, Blago Zadro
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
UPOZORENJE
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
ZAGREB - Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu oko izbora i angažmana Zorana Milanovića nakon kojega su zakazali press konferenciju.
Radić o ponudi Grmoje: Gdje ste dosad bili?
REAKCIJE
Radić o ponudi Grmoje: Gdje ste dosad bili?
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta negira i da su počeli pregovori s bilo kojom stranom, te da u toj stranci već traže neke resore: Utvrdit ćemo programska načela za pregovore od kojih ne odstupamo.
Kolakušić: Nećemo ni sa SDP-om ni s HDZ-om, to je izdaja birača
JASNA PORUKA
Kolakušić: Nećemo ni sa SDP-om ni s HDZ-om, to je izdaja birača
ZAGREB - Mislav Kolakušić rekao je da ne dolazi u obzir da Pravo i pravda podrže vladu koju vode SDP ili HDZ.
Tomašević poziva Most i DP da podrže SDP-ovu manjinsku vladu
POZIV
Tomašević poziva Most i DP da podrže SDP-ovu manjinsku vladu
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je u petak da su spremni ne biti u Vladi, te zatražio od Mosta i Domovinskog pokreta (DP) da učine isto te podrže manjinsku vladu SDP-a kako bi se stavio interes građana ispred fotelja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE