GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: I Yutel...

Milanović: I Yutel...
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2021 / 14:35
Autor: SEEbiz/tportal.hr
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović komentirao je protukorupcijske akcije koje se posljednja dva dana odvijaju u Zagrebu, a u kojima su, između ostalih, uhićeni i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i niz bliskih suradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Komentirajući uhićenja u Zagrebu, predsjednik je rekao: 'Došla maca na vratanca. I Yutel je nastradao, vidim'.
'Naravno, nakon izbora, da ne bi USKOK i DORH svoj posao radili prije izbora. To su sve ljudi koji su bili dio kruga pokojnog gradonačelnika Bandića kojemu je HDZ, odnosno kojemu su Plenković i ekipa pružali bratsku pomoć. Trebate pitati njega je li mu sada neugodno', rekao je Milanović.

Na pitanje bi li Bandić bio uhićen da je živ predsjednik je znakovito odgovorio da bi bivši gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, da je živ, bio pozvan u Brezovicu polagati vijence na Dan antifašističke borbe dok novi gradonačelnik Tomislav Tomašević nije pozvan.

Na novinarsko pitanje kako misli da će nakon uhićenja glavnog ravnatelja HRT-a, Kazimira Bačića, javni servis funkcionirati Milanović je kazao da treba ukinuti informativno-politički program.

'Treba zadržati gospodarski, ali dnevno-stranački program, kao oblik servisa treba. Ima neovisnih medija, ima svega. Potreba za javnim servisom u smislu dnevne politike Yutela, što je ova televizija, nema. Nisam za ukidanje pretplate, jer nitko neće raditi dio programa koji rade oni', rekao je Milanović, dodavši da se radi o, primjerice, obrazovnom programu, koji se ne može očekivati od privatnih medija.

Istaknuo je da neovisnost mora postojati, ali dok su država, Vlada, premijer i Sabor vlasnici, ti nisi neovisan. 'Zato treba ukloniti dnevnu politiku iz programa', rekao je Milanović.

Međutim, nije mu žao što je promijenio zakon o HRT-u dok je bio premijer jer su izabrali 'prilično prgavog lika'.

'Non-stop se netko tko je povezan s Plenkovićevim HDZ-ovm hapsi. To je jednostavno upravljački talent', kazao je Milanović. Upitan mogu li se očekivati nova uhićenja, Milanović je rekao da mogu.

Tagovi: hdz, andrej plenkovic, milan bandić, zoran milanović, uskok, grad zagreb, uhićenja, gradska uprava zagreb
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE